Luk

35-årige N'Doye sparkede sølvet hjem for FCK

| 3F Superliga | 47 kommentarer

Dame N'Doye kom på banen i anden halvleg og blev matchvinder for FC København, som slog FC Nordsjælland med 2-1 og tog Superligaens andenplads.

Der stod en masse på spil for FC København, da holdet søndag tog imod FC Nordsjælland og med en sejr kunne sikre sig andenpladsen i 3F Superligaen.

Blev det til pointtab i søndagens kamp, ville AGF med en sejr over Brøndby kunne fravriste FCK andenpladsen og dermed undgå onsdagens Europa Playoff-kamp mod OB og samtidig træde senere ind i kvalifikationen i efteråret.

FCK startede i en 4-2-3-1-formation, og holdet fik en fremragende start, da Jonas Wind efter godt 10 minutter steg umarkeret til vejrs på et hjørnespark fra Pierre Bengtsson og headede bolden i kassen til 1-0.

Hjemmeholdet sad godt på spillet og kom til flere muligheder, men den afgørende skarphed manglede, og i stedet fik FCN udlignet.

Godt ti minutter før pausen fik Pierre Bengtsson således nedlagt Ibrahim Sadiq i feltet, og Mikkel Rygaard sparkede på sikker vis bolden i kassen fra plettet til 1-1.

Jens Stage kom til en god mulighed før pausen, men der blev ikke scoret mere før pausen.

Kort inde i anden halvleg kom Victor Nelsson til en god mulighed for FCK, men forsvarsspilleren fik ikke afsluttet ordentligt.

FCK sad på det meste, men havde svært ved at komme til de helt store chancer, og i jagten på en sejr valgte Ståle Solbakken efter en time at sende Dame N'Doye på banen.

Kort efter indskiftningen fik Jonas Wind scoret sit andet mål i kampen, troede han, for der blev i situationen dømt frispark mod Dame N'Doye i en duel med Ulrik Yttergård Jensen.

Ti minutter efter var det FCN, som var tæt på at komme i front, da Ibrahim Sadiq blev spillet fri i feltet, men fik sit forsøg reddet af FCK-keeper Karl-Johan Johnsson.

FCK forsøgte at indlede et pres, men samtidig kom nyheden fra Aarhus om, at Brøndby var kommet foran, og AGF pludselig var langt fra andenpladsen.

Fem minutter før tid trådte tilbagevendte Dame N'Doye i karakter og afgjorde det endegyldigt for hjemmeholdet.

Den stærke angriber blev spillet fri i feltet af Jonas Wind og fik med en noget heldig afslutning sendt FCK i spidsen med 2-1 og dermed uhyre tæt på andenpladsen.

FCK kørte derefter sejren i hus uden de store problemer og tager de vigtige sølvmedaljer, som samtidig giver truppen en længere ferie. 

FC Nordsjælland slutter nummer seks i mesterskabsspillet.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Mikkel Nøhr
Onsdag 5. august
Tirsdag 4. august