Luk

42-årig svensker i spil til trænerjobbet i AaB

| 3F Superliga | 6 kommentarer

Infoboks

Randers FC - AaB
Træningskamp (20/01)
bet365 2,45 3,75 2,37

IFK Norrköping-manager Jens Gustafsson er blandt topkandidaterne til cheftrænerjobbet i AaB, og han har allerede været til to samtaler med klubben, erfarer bold.dk.

AaB jagter en ny cheftræner efter opsigelsen fra Jacob Friis for en måned siden. Klubbens sportschef, Inge Andre Olsen, fortalte tidligere på ugen til bold.dk, at der bliver arbejdet hårdt i jagten på en afløser, og at der er cirka fire kandidater tilbage.

Nu kan bold.dk så fortælle, at en af kandidaterne og blandt favoritterne til jobbet er IFK Norrköpings manager, Jens Gustafsson.

Den 42-årige svensker har allerede været til to samtaler med klubben - et via Skype og et i Sverige, erfarer bold.dk.

Jens Gustafsson kom til Norrköping i sommeren 2016, og han har kontraktudløb ved udgangen af 2021. 

Han er kendt for at spille en offensiv 4-3-3, og han har været med til at føre klubben frem til en bronze- og en sølvmedalje samt en pokalfinale, der blev tabt til Östersunds FK. 

Udover de fine resultater, er AaB også imponeret over flere fine spillersalg de seneste år i Norrköping, som Jens Gustafsson har været en central del af - blandt andre Jordan Larsson, Arnor Sigurdsson og danske Rasmus Lauritsen.

bold.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra AaB’s sportschef, Inge Andre Olsen.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Anders Borup

6 kommentarer

YouKnowIt 13:57          
Nogle med indsigt i svensk fodbold, der kan fortælle lidt mere om Jens Gustafsson/Norrköping? Er det overpræstationer, at de er solidt placeret i toppen de seneste år, hvordan spiller de mm.?
ya boi 14:21          
Kæmpe scoop af AaB, hvis dette er sandt. Umiddelbart også et skridt ned på flere parametre af Gustafsson.

IFK har spillet med i toppen i hele hans tid i klubben - dog uden at være helt med fremme til det sidste. Dette med et budget, der ligger langt under Malmös, Hammarbys, AIK´s etc. De spiller offensivt med teknisk stærke spillere og med lige så mange unge spillere, som eksempelvis AaB (hvis ikke flere). Lige en mand som helt sikkert passer fantastisk ind i AaB på mange måder.
Sarriá 14:22          
Jeg har lige læst mig frem til at de spiller 4-3-3, og at placeringerne i AllSvenskan siden han trådte til i 2016 har været 2-6-2-5.
Halmstads BK 15:54          
Norrköping är en klubb med ganska starka resurser i en svensk kontext, så jag skulle inte vilja säga att han överpresterar i sin tränargärning. Jens stora USP är hans förmåga att utveckla talanger, där de är ledande i Sverige. Det han ofta får kritik för är hans loseraura och oförmåga att vinna viktiga kamper. Jag skulle jämföra honom med en svensk Hjulmand.
MFF 17:41          
Kæmpe scoop for Aab, hvis de lander ham. HAvde gerne set ham i MFF da han var rygtet til os.
Han er god til at at få egoer til at spille sammen og står for en offensiv fodbold.
Dr Phil 18:50          
Jeg må sige at jeg efterhånden hælder til at sige "hvorfor skal vi skynde os?"

Vi var allerede i klar fremgang under Friis, og den er måske endda tiltaget efter Feher er trådt til. Han virker bestemt som en mand der kan løfte opgaven, og jeg må sige at jeg godt kunne tænke mig at se hvordan han ville klare resten af sæsonen - så kan man hyre en anden der, hvis man ikke er tilfreds med udfaldet, eller kan se fremtidsperspektivet i at lade ham fortsætte.

Under Feher har vi slået FCK i Parken, slået Brøndby, spillet en virkelig stærk kamp mod FCN, og i dag fået 0-0 i Herning. Og det er sket med fine taktiske træk, og især mod FCN, med et klart forbedret positionsspil på modstanderens halvdel. Henter vi en ny træner, må man formode at vi i en eller anden form skal starte forfra med nye tanker og ideer. Det virker ikke som om det er nødvendigt i øjeblikket.

Men det er da en svær beslutning, for jeg ville på den anden side bestemt heller ikke sige nej til en træner kapacitet, som på sigt kan løfte os yderligere, og jeg tror da også at det er nødvendigt på sigt, hvis vi skal helt til tops.

Jeg er MEGET glad for at vi har Inge, som jeg er helt tryg ved vil træffe den rigtige beslutning.
Tirsdag 19. januar