LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

5. december: Tro på min bror, Brøndby

| Superligaen | 3 kommentarer
5. december: Tro på min bror, Brøndby
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Temaet for årets bold.dk-julekalender er fodboldbrødre. Bag denne kalenderlåge finder vi Azad og Rezan Corlu. Azad opfordrer Brøndby til at give lillebror Rezan den chance, han ikke selv har fået. Han ender i en storklub, forudser Azad.

Så blev det december, og traditionen tro byder bold.dk på en julekalender. Temaet i år er fodboldbrødre. Kort fortalt hiver vi fat i et brødrepar, der har gjort sig i dansk fodbold og får en snak om opvækst, talent, vindermentalitet, drømme og meget, meget mere.

Bag denne låge genner sig 22-årige Azad Corlu og hans 16-årige lillebror, Rezan. De har begge fået deres fodboldopvækst i Brøndby, hvor de blev meldt ind som treårige. Mens Azad forlod klubben i sommer, håber Rezan på det gennembrud på førsteholdet, som Azad ikke har fået.

- Jeg drømmer virkelig om at spille inde på Brøndby Stadion. Det vil være fantastisk at løbe ind til fansene og vise, hvad jeg kan. Hele min familie har været i klubben, så det vil betyde meget for mig, hvis det lykkes, og det tror jeg 100 procent på, at det gør, siger Rezan til bold.dk.

En fast støtte i storebror
De to brødre er beriget med et stort fodboldtalent, som de har arvet efter deres far. Corlu-brødrenes forældre kommer fra en kurdisk bjerglandsby i Tyrkiet, hvor der skulle penge til for at komme frem. Dem havde faren ikke i tilstrækkelig grad til, at han kunne betale for transport frem og tilbage, når de større klubber meldte sig på banen. Derfor kom talentet aldrig til sin ret.

Både Azad og Rezan har i Danmark haft langt bedre forudsætninger end farmand for at skabe sig et fodboldnavn. De udviklede sig begge markant i 12-13-årsalderen, og Azad vil gøre alt, hvad han kan for, at lillebror kommer helt til tops.

- Jeg har altid haft det mål, at min bror skulle kunne se op til mig. Jeg har villet træffe de rigtige valg, så han kunne se min vej. men desværre stoppede min karriere i Brøndby. Nu kan jeg rådgive Rezan om de ting, jeg gjorde forkert, siger Azad, inden han kigger indad:

- Jeg stolede lidt for meget på folk. Jeg har fundet ud af, at fodboldbranchen er en sindssyg hård branche, hvor der ikke kun er glæde. Der er mange mennesker, man kan stole på, men der er også mange, man ikke kan stole på. Jeg har været naiv og troet for meget på de forkerte mennesker.

Tre gange har Azad, der står noteret for 35 U-landskampe, været til prøvetræning i Chelsea, og i ungdomsårene bejlede et hav af danske klubber også til den teknisk velfunderede offensiv-spiller. I Brøndby fik han dog at vide, at han skulle være tålmodig, for så ville chancen komme.

Det gjorde den imidlertid ikke, og Azads historie er langt fra den klassiske fortælling om et talent, der ikke blev vedligeholdt i teenageårene.

- Jeg har altid haft støtte hjemmefra, jeg har været tålmodig, og jeg har levet disciplineret. Jeg gav ikke op, men chancen fik jeg aldrig, fortæller Azad.

Rezan har nu en alder, hvor han vil støde på de fristelser, der kan true med at bremse rejsen mod fodboldhimmelen.

- Det er min opgave at sørge for, at han ikke falder i livets små fælder, slår Azad Corlu fast, mens Rezan er glad for at have en fast støtte på sin vej:

- Han er en stor hjælp, og jeg er meget taknemmelig. Han har gjort sig mange erfaringer, og han er en inspiration for mig.

Troen på Brøndby
Når nu Azad aldrig fik chancen i Brøndby, kan man spørge, hvorfor Rezan, som har 20 U-landskampe med 12 mål til følge på CV’et, for nylig forlængede sin Brøndby-kontrakt med to et halvt år på et tidspunkt, hvor Galatasaray var blandt de klubber, der blev ført samtaler med?

- Vi må ikke blande min historie med min lillebrors, for de er forskellige. For det første er Rezan et af de største talenter, jeg har set, og jeg har set nogle stykker. For det andet er der også sket noget i Brøndby.

- Det ser ud til, at der er indført nye systemer, efter Thomas Frank er kommet til. Rezan har allerede været oppe og træne med Superliga-truppen, så det ser positivt ud for ham. Han har arvet min drøm om at slå igennem i Brøndby. Giver de ham chancen, skal han nok opsøge det held, der også skal til forklarer Azad, inden lillebror selv fortæller om sine oplevelser med førsteholdet.

- Det har givet meget blod på tanden. Jeg har set, hvilket niveau man skal have for at nå derop. Jeg synes, det gik godt for mig, vurderer Rezan, der dog må erkende, at han fortsat har sin første tunnel på Khalid Boulahrouz til gode.

Drømmen om samme hold

Rezan har også til gode at spille på hold med sin storebror.

- Det er min største drøm at få lov at spille med ham. Så kan han få lov at fodre mig med sine afleveringer, siger Rezan, før Azad supplerer:

- Vi nåede desværre ikke at få en reserveholdskamp sammen i Brøndby, og jeg vil ikke lyve: Jeg har en stor drøm om, at min lillebror og jeg kommer til at spille sammen i Brøndby, men det er nok en urealistisk drøm. Jeg tror, han ender i en stor udenlandsk klub, for han er et større talent, end jeg var dengang.

Mens mulighederne synes uanede for Rezan, der ser hurtighed, teknik, fysik og målnæse som sine største styrker, er det sidste og afsluttende spørgsmål, om drømmen om Superliga-fodbold er død for Azad, som trods alt kun er 22 år?

- Debutanterne bliver yngre og yngre nu, men der er også eksempler på folk, der først slår igennem i Superligaen senere, eksempelvis Lasse Vibe. Så ja, jeg har stadig ambitionerne, men lige nu er jeg bare glad for at spille i Hvidovre, hvor jeg bliver vist masser af tillid, lyder svaret.

Læs med i morgen, hvor det handler om brødre, der begge har spillet uden for Danmarks grænser. Den ene gør det stadig.

Se AGF - Randers FC  Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Søren Houlind
Søndag 26. maj