Luk

Pavlovic-hattrick og SL-rekord i FCK-sejr

| 3F Superliga | 35 kommentarer
Pavlovic-hattrick og SL-rekord i FCK-sejr
Foto: Getty Images

Andrija Pavlovic lynede med et hattrick på 13 minutter i anden halvleg, da FC København baskede Lyngby med 3-0. FCK satte samtidigt ny Superliga-rekord for flest clean sheets. 

FC København kunne tage et stort skridt mod et matematisk sikret mesterskab, da de søndag eftermiddag havde bronze-bejlerne Lyngby på besøg.

Uden karantæneramte Andreas Cornelius var FCK lidt svækkede, men det var ikke til at se på en god dag for mestrene.

Lyngby stillede kompakt op og holdt i indledningen et dominerende FCK-hold fra store chancer, men efterhånden begyndte det at brænde mere og mere på.

Andrija Pavlovic headede over efter små tyve minutter, og lidt derefter forsøgte Federico Santander sig, men Jesper Hansen var på plads.

Det var han også senere, da Uros Matic forsøgte sig, og ikke mindst efter 37 minutter, hvor han diskede op med en stor dobbeltredning.

Lyngby bød kun ind i glimt, men nåede dog en afslutning fra Jesper Christjansen lige inden pausen, som Robin Olsen klarede uden det store besvær.

Jens Odgaard havde en god mulighed i starten af anden halvleg, men derudover tromlede FCK videre, og efter 50 minutter kom også forløsningen efter et hjørnespark.

Bolden faldt ned for fødderne af Pavlovic, der vendte rundt og uimodståeligt sparkede FCK på 1-0.

Serberen lod det dog ikke være ved det. Kort efter smækkede angriberen efter et træk på kanten af feltet igen bolden ind bag en sprællende Hansen. 2-0.

Hattrick kom efter en stor Lyngby-fejl efter 64 minutter. Youssef Toutouh fandt Pavlovic, der brugte kraft til at score sit tredje mål inden for 13 minutter – en kontrast til de forgående 1850 minutter, Pavlovic havde brugt på sine første fire Superliga-scoringer.

Det var såmænd også tæt på et fjerde Pavlovic-mål efter 70 minutter, men denne gang tog stolpen fra for Lyngby.

Jeppe Brandrup havde en stor mulighed med et kvarter igen, men forsøget blev blokeret.

Det var forholdsvist livligt i begge ender i afslutningen, men der faldt ikke flere mål, og dermed sætter FCK ny Superliga-rekord for flest clean sheets på en sæson. 19 gange har de holdt sit bur rent i 31 kampe. 

FCK er med sejren 16 point foran Brøndby. Dermed er de matematisk sikre på klubbens 12. mesterskab, hvis SønderjyskE senere slår Brøndby.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Mikael Blond
Mandag 24. februar