Luk

AaB-chef om Kusk: Havde brug for Børsting

| 3F Superliga | 4 kommentarer

AaB-træner Jacob Friis havde brug for Frederik Børstings kompetencer og havde derfor foretrukket ham frem for Kasper Kusk, der var bænket.

AaB hentede en tiltrængt sejr lørdag, da det blev 2-0 over Hobro i 3F Superligaen, men det var med Kasper Kusk på bænken.

AaB-træner Jacob Friis havde valgt Frederik Børsting i stedet, og det skulle ses som et tilvalg frem for et fravalg af Kusk.

- Vi kom fra en række kampe, hvor vi defensivt havde givet for meget væk, og vi havde brug for at forsvare som en enhed, siger Friis.

- Erobringsmæssigt valgte jeg Frede (Børsting, red.), fordi han er god til den del, og han fylder noget mere.

- Derudover skulle vi offensivt have ekstremt meget disciplin, for vi ville have Hobros bagkæde til at tænke baglæns. Det krævede, at vi havde nogle spillere, der kunne blive oppe på den sidste linje.

- Kusk har sine klare spidskompetencer andre steder, og jeg havde brug for Frede til at løbe på den bagkæde.

Lucas Andersen giver et plus
Lucas Andersen var for første gang i fire kampe med fra start, og han gav naturligt nok et boost til nordjyderne.

- Jeg kan ikke gisne om, hvad der var sket, hvis han havde spillet de tre foregående kampe, siger Friis.

- Men i en kamp mod Hobro, hvor de arbejder benhårdt defensivt og i perioder står på kanten af feltet, kræver det spillere med et højt teknisk niveau at lirke op. Det kan Lucas blandt andet, så det giver os i hvert fald et plus, når han er med.

Patrick Olsen strålede også og scorede det første mål, og han går godt i spænd med Lucas Andersen, siger Friis.

- Vi har andre dygtige spillere end Lucas, som også skal bære ansvaret, når han ikke er med. I dag (i går, red.) bærer de det så sammen med ham, og vi så blandt andre Olsen, der var en trussel offensivt. Han går godt i spænd.

- Vi fik også vores backs med i dag, og det skal de også roses for. Pladsen var der, og så skulle vi være dygtige. Og det var vi i dag, siger Friis.

Køb billetter til AaB's næste hjemmekamp og støt AaB fra tribunen


Af Sara Margren
Mandag 6. april
Søndag 5. april