Luk

AaB-træner: Der er heftig konkurrence

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

AaB - SønderjyskE
Superligaen Grundspil (03/10)
Bet25 1,68 4,00 4,70
Oddset 1,70 4,00 4,70
bet365 1,70 3,80 4,50

AaB-træner Morten Wieghorst lægger ikke for meget i opstartens positive resultater, men han melder om stor og sund konkurrence om pladserne hos nordjyderne.

AaB har resultatmæssig haft en fin opstart med fire sejre i fem testkampe og to mål i snit per kamp, men cheftræner Morten Wieghorst lægger ikke for meget i de umiddelbart opløftende tendenser.

- Opstarten var været fin. Det vil de fleste trænere nok sig, men der er blevet arbejdet godt. Det er dog lørdag, der tæller. Man kan sige nok så meget, men det er lørdag, vi skal præstere, siger Wieghorst til bold.dk og henviser til udekampen i Silkeborg.

- Vi kan først sige, hvor vi står, når vi kommer i gang for alvor med turneringskampe. Vi er glade for at have vundet fire og kun tabt én i opstarten, men det er noget helt andet, når vi kommer til at spille om point.

- Spillemæssigt har vi set gode sekvenser i vores spil. Både offensivt og defensivt. Men vi har også set sekvenser, hvor vi kan blive bedre. Blandt andet i det chanceskabende spil, fortsætter AaB-træneren.

Bedømt ud fra opstillingerne i testkampene er flere pladser på holdet åbne.

- Det er stor konkurrence om pladserne, og der er også pladser, hvor der ikke er så meget tvivl om det. Men der er heftig konkurrence, og det er sådan, man gerne vil have det som træner, siger Wieghorst.

Med hensyn til AaB's skadesituation er der godt nyt. Reservekeeper Mike Lansing er helt fit igen og ifølge Wieghorst 'nærmest som en ny spiller', ligesom alle andre end unge Marco Ramkilde, der er ude i 'længere tid' er fitte.

Venstrebacken Jakob Ahlmann er dog ikke med i forårspremieren, men derefter i spil til næste opgør mod Brøndby om små ti dage.

Midtbanespilleren Robert Kakeeto har ikke spillet meget i opstarten, men der skyldes ikke en skade,

- Robert har været offer for konkurrencen på sin position. Det er hårdt for ham, men han typen, der tager kampen op. Han er er klar, når vi kalder på ham. Det viste han i efteråret, siger Wieghorst.

AaB indleder foråret som nummer syv i Superligaen - á point med FC København på sjettepladsen. 

Kasper Ørkild/mikael@bold.dk


Af Mikael Blond
Mandag 27. september