Luk

Ake på landsholdet efter fem års pause

| International | 12 kommentarer

Infoboks

HB Køge-angriberen Emanuel Ake er for første gang i fem år siden udtaget til det kenyanske landshold.

HB Køges topscorer, kenyanske Emmanuel Ake, har fået et flot comeback i den bedste danske fodboldrække. Så flot, at det også er blevet bemærket på det afrikanske kontinent, og ny er han så blevet udtaget til den Kenya-trup, der den 14. november møder Nigeria i VM-kvalifikationen.

- Det er positivt. Jeg har snakket med landstræneren selv. Han ringede i sidste uge, og vi snakkede lidt. Han har fulgt mig den seneste tid, og han kunne godt se, at jeg fik fuld tid og gjorde det godt, og han kunne godt tænke at have mig med. Det bliver spændende, siger Ake til bold.dk.

Angriberen, der har scoret fem mål i SAS Ligaen i denne sæson, har ikke været på landsholdet siden en kamp mod Tunesien i 2004 VED African Nations Cup.

Men nu tyder det altså på, at Ake får chancen igen i en kamp, hvor Kenya ikke har det store at spille for. Inden den afsluttende kamp mod Nigeria er det således blot blevet til tre point i de første fem kampe.

houlind@bold.dk


Af Søren Houlind

12 kommentarer

SkiveIK 14:03          
Fortjent!
CaVoGa 14:08          
Sidste gang han var udtaget hed han Ali!
Spielführe 14:20          
Han burde ikke have lov til at spille i Superligaen/dansk fodbold efter det han lavede i AB!
Bryaan 14:47          
Bevares!
Manden ved jo udemærket godt selv, at det han gjorde var forkert. Han har spillet ganske optimalt for Herfølge siden han kom til, så giv nu manden lidt credit!
gizmohund 14:48          
så var der mange der ikke måtte spille, han gjorde jo sådan set ikke noget, så det er da en hård dom og lidt latterlig..
Ralhan 15:07          
Hvad lavede han da i AB?

EDIT: Glem det, har fundet ud af det! :)
klogesen 15:16          
Hvis ikke han måtte spille i Superligaen, skulle en del spillere godt nok føle sig usikre.

Derudover er det altså ikke en ligegyldig kamp for Kenya.
For det første er fodbold i Afrika ikke nær så fikseret på tabeller. Man ser ofte, at en sejr fejres helt vildt, selvom der ikke var noget at spille for. Point mod Nigeria vil være en bedrift af de helt store for Kenya.

For det andet er der rent faktisk noget at spille om. Hvis Kenya overhaler Mozambique og napper tredjepladsen, ryger de med til de afrikanske mesterskaber i Angola. (Det gør de tre bedste hold i hver VM-kval i Afrika.)De skal faktisk bare have et point mere for at det lykkes.

Godt nok er Kenya vel et af Afrikas ringeste hold, når man ser det i forhold til indbygger tal og udvikling, men de kan overraske en gang i mellem.
Torsdag 21. oktober