Luk

Antipas klar til historisk Brasilien-kamp

| VM | 9 kommentarer

Infoboks

HB Køge-spilleren Quincy Antipas er med i truppen, når Zimbabwe onsdag møder Brasilen i en træningskamp. Angriberens far er assistenttræner for Zimbabwe, hvorfor Antipas kan skrive historie, såfremt han kommer på banen.

Det hører til sjældenhederne på landholdsniveau, at en far får lov til at træne sin søn. Cesare Maldini har prøvet det med sin søn Paolo, mens USA’s træner Bob Bradley har haft sin søn Michael på det amerikanske landshold. Onsdag får familien Antipas muligheden for at træde i Maldini- og Bradley-familiens fodspor, når Zimbabwe får besøg af Brasilien i en testkamp.

Quincys far Joey er assistenttræner for Zimbabwe. De har arbejdet sammen før på klubplan, og derfor ænser Quincy dog intet specielt over historien.

- Han er assistenttræner, og jeg har jo spillet under ham før på klubniveau i et par måneder. Han er træner, og jeg er spiller, og det er der intet specielt i, siger Quincy Antipas til bold.dk

Kommer Quincy Antipas på banen, vil det være første gang, at en far har trænet sin søn på Zimbabwes landshold, siden landet løsrev sig fra Storbritannien i 1965. Antipas glæder sig dog mere over, at man skal møde selveste Brasilien.

- Det er kæmpe stort. Ikke blot for mig men for hele Zimbabwe. Det er utroligt, at et hold af Brasiliens størrelse rent faktisk kommer på besøg med alle deres stjerner, og jeg glæder mig over, at vi har muligheden for at møde dem, hvilket vi alle glæder os til, siger Antipas.

Han ved dog endnu ikke om der bliver spilletid, hvorfor HB Køge-angriberen ikke har lyst til at love scoringer mod, hvad mange kalder verdens bedste hold landshold.

- Jeg tager det hele en dag ad gangen. Forhåbentligt får jeg lov til at starte inde, og hvis jeg gør, vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at levere en solid indsats, siger Antipas.

Quincy Antipas nåede at score tre gang for HB Køge siden skiftet fra Blokhus FC i januar 2010.


Af Ejder Akbal
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober