Luk

Benin fyrer spillere og trænere

| Africa Cup of Nations | 9 kommentarer

Infoboks

Benins landstræner Michel Dussuyer er blevet fyret, og det er de 23 spillere også, der ikke formåede at spille sig videre fra gruppe C ved African Nations Cup.

Ved det netop overståede African Nations Cup var Benin i gruppe med Nigeria, Egypten og Mozambique. Det blev til nederlag mod de to førstnævnte, mens et 2-2-resultat mod Mozambique sikrede tredjepladsen i gruppe C.

Sådanne resultater var slet ikke godt nok for Benins fodboldforbund, og nu får præstationerne så konsekvenser for de 23 spillere, og den fem mands store trænerstab, der blev anført af landstræner Michel Dussuyer. De er alle blevet fyret.

- En beslutning om at opløse landsholdets og dets tekniske stab er blevet truffet. I beslutningen, der blev truffet af medlemmer af eksekutivkomiteen, blev der taget højde for den manglende disciplin, manglen på patriotisme og manglen på resultater ved African Nations Cup, lyder det i en erklæring ifølge ESPN.

I samarbejde med sportsministeriet vil forbundet nu starte på en frisk og oprette en ny adfærdskodeks for spillere, der i fremtiden bliver kaldt ind til landsholdet.


Af Søren Houlind
Torsdag 21. oktober