Luk

Betsafe: Koster ikke klubberne en krone

| 1. Division | 6 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - AGF
Superligaen Grundspil (02/02)
Bet25 4,00 3,55 1,92
Oddset 4,10 3,70 1,87
bet365 4,00 3,60 1,85

Skiftet fra Betsafe Ligaen til NordicBet Ligaen kommer ikke til at koste klubberne i 1. division en krone. Tvært imod kan de se frem til mere fokus fremover.

1. division skifter pr. dags dato navn fra Betsafe Ligaen til Nordicbet Ligaen. Det betyder at der skal skiftes bander, trøjer og meget mere hos klubberne i landets næstbedste række, men omkostningerne ved skiftet behøver klubberne ikke at bekymre sig om.

- Det her skifte kommer ikke til at koste klubberne en krone. Det finansierer vi fuldstændig, det er en del af aftalen, ligesom det er en del af aftalen, at dansk fodbold stadig får den samme sum penge, som de hidtil har fået, siger Betsson Groups Tony Brandenborg, til bold.dk

NordicBet har samme jer som Betsafe, der det seneste års tid har haft sponsoratet.

- Vi gør det ikke for klubbernes blå øjnes skyld, men vi gør det fordi det har vist sig at være en succes, og jeg glæder mig rigtig meget til at få engageret NordicBet-brandet i dansk fodbold, siger Brandenborg.

- Vi kommer nok til at bruge endnu flere kræfter på 1. division, for det er der, man for alvor kan opnå noget folkeligt engagement. Det er meget trist, at al fokus er på Superligaen, det synes jeg ikke er til gavn for dansk fodbold, så vi vil i høj grad også fokusere på 1. division.

Udover navnesponsoratet i 1. division, har NordicBet også overtaget Betsafes plads som en af de fire hovedsponsorer for Superligaen.

jesper@bold.dk

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Jesper Helmin

6 kommentarer

OBservant 13:19          
Ja tak - håber vitterligt de kan være med til at drive øget fokus på 1. div.
Trods FC projekterne, er her trods alt mere for os sentimentale fodbold romantikere. Er man mod moderne fodbold, er det i alle fald her, man finder lidt fodbold i en ufordærvet form.
Mich 13:58          
@OBservant

Lidt mærkelig udtalelse som jeg ikke rigtig kan udrede om du mener eller blot er ironisk ment...

1. div. er nu skåret ned til 12 hold ligesom Superligaen og vel med undtagelse af "amatørene" i Brønshøj fuld- til halvtids professionelle trupper hvor af vel største delen af halvtids holdene arbejder hen imod mere og mere professionelle setups og elite forhold.

Alt i alt positivt med mere fokus på næstbedste række hvis muligt, selv om det sikkert er svært i en skævvredet land som DK hvor de Københavner baserede medier (Aviser og TV) mest er interesseret i det som kan laves nemt fra egen baghave (FCK og Brøndby)

OBservant 15:27          
Jeg ved ikke helt, hvad det er du finder mærkeligt i den.
Jeg er enig i din pointe omkring professionaliseringen, men her er stadig muligheden for at komme tæt på spillerne og klubben. Jeg ved mest om BB. Men her drikker de øl med fans efter kampen, og står og spiser resterne fra grillen. Og min oplevelse af de andre hold er også, at det er markant lettere at komme tæt på spillerne i forhold til suppen. På samme måde, hvis klubbens fan vil klubbens ledelse noget. Prof eller ej, handler det nok om, at gamet simpelthen ikke er blevet så stort, at man har de barriere og den distancerende seriøsitet, som man ser på topplan.

Men BB er måske en særegen størrelse. Ofte lunter de professionelle hold i 1 div af efter 90min. Alt imens står flere af BB spillerne med øl og smøger i kæften og glor på dem. Jeg husker det bla. efter RFC og AGF fik en på snuden i Tingbjerg. Det var sq klasse.

Hvorom alting er, så håber jeg også, at det medfører mere opmærksomhed omkring klubber som din egen. For det er virkelig begrænset, hvad man hører om de jyske 1. div klubber, hvis de ikke ligger til oprykning. Og det er synd og skam.
træningskegle 15:45          
Det koster vel et par kroner her og der, da jeg forstiller mig at der skal ske noget udskiftning på div. digitale medier og lign.
poh 22:18          
Jeg forstår jer begge to.
OBservant har jo ret i at man kan finde noget ufortyndet dansk fodbold i divisionen, blandt andet fordi spillerne i nogen grad er lokalt forankret. Selvom det jo lyder totalt gammeldags.
Og så får man nogle mindeværdige stadion oplevelser som minder lidt mindre om x factor end hvad man oplever i superligaen. I Gladsaxe har vi i hvert tilfælde i de seneste sæsoner været dejligt forskånet for tåbelige forsøg på at givepublikum andet end en fodbold oplevelse.
Jeg græmmede mig da Lyngby Stadion diskede op med MC Einer i en pause af et nok så vigtigt lokal opgør i slutningen af efteråret - det er jo bare et totalt fejlcast i forhold til den type fodboldfan der trodser vinterkulden for at se sit hold løbe rundt på en muddermark kl 13 på en søndag.
Men det siger måske noget om hvor Lyngby er rent pr mæssigt lige nu: i gråzonen mellem suppen og divisionen. Suppen kalder på multi oplevelser (åbenbart), selvfølgelig fordi at publikum jo skal have noget ekstra, hvis de ikke skal blive hjemme på sofaen og se kampen i tv istedet.

Nede i første division finder man de fans som virkelig er fans. Folk som vil skide på at deres hold ikke oplever den store opmærksomhed, og istedet rejser rundt 33 dage hver sæson for at bakke op. Og det er dén nerve og dedikation man mærker ude omkring de knoldede baner i Tingbjerg, Hobro, Skive og alle de andre steder.

Til gengæld har vi så fået en omstrukturering som skal gøre divisionen til superligaens lillebror mere end en niche i dansk fodbold.
Det er på alle måder beklageligt. Faktisk så jeg hellere en udvidelse til 18 eller 20 hold end den nedskæring vi er blevet påduttet.
Men dedikationen, nerven og den gode, omend ikke så højlydte stemning; det kan man altsammen stadigvæk finde derude.

Men hvis nogen fra DBU skulle læse med, så PLEASE udvid divisionen igen.
Rækken har sit eget liv, og behøver altså ikke KUN være et forstadie til superligaen. Jeg har nydt at komme ned i den her række igen efter en mindre årrække i den bedste liga. Ærligt talt.
Adriaanse 21:57          
1. Divisions markedsværdi fremgår tydeligt af det forhold, at de i klubberne er glade for, at de ikke selv skal betale for at få en ny ligasponsor....!

Egentlig et paradoks.

- Og så alligevel ikke. Danmark er knap stor nok til at drive en professionel superliga på ansvarlig vis.

1. Division er derfor også en halvhemmelig liga med spillemæssigt ofte stærkt begrænsede forædlede amatører", der ikke sjældent spiller for under 1000 tilskuere. Det er jo ikke professionel fodbold værdigt.

Selv den hollandske 1. division har et tilskuersnit på 4100 pr. kamp, på trods af, at de fleste hold kun spiller med endnu ukendte ungseniorer på den ugentlige spilledag - fredag aften.

Den eneste logiske løsning i Danmark ville være at lave en professionel liga med 16 hel- eller halvprofessionelle hold, og en nedrykker - og så have en liga derunder med "kontraktamatører" med fuldtidsarbejde/-studier og omkostnings- og bonusordninger, som klubberne faktisk ville have råd til.

De alt for mange klubber, der p.t. leger professionel fodbold i divisionerne, bruger alt for mange midler (lånte eller kommunale) på at realisere lokale fantasters superligadrømme v.h.a. ofte afdankede, overbetalte spillere, der modtager kørepenge, som om de skulle køre til træning i eksempelvis København fra deres bopæl i Skagen. De penge var bedre anvendt på ungdomsafdelingen og på et 1. hold med realistiske ambitioner.

Vh.

Adriaanse
Onsdag 27. januar