Luk

Birkerød-back øjner palæstinensisk succes

| International | 0 kommentarer

Infoboks

Birkerøds 20-årige højreback Hani Naboulse tørner den kommende måned ud for Palæstina og håber på kvalifikation til Asian Cup og måske en kontrakt i det arabiske.

Birkerød kommer den næste måneds tid til at undvære sin 20-årige højreback Hani Naboulse, der tidligere har spillet i Lyngby. Han skal således tørne ud for Palæstina i en række uofficielle og senere officielle landskampe.

- Det er meget stort for mig og for min familien i Libanon, som følger meget med i fodbold. Og det er meget stort for Palæstina, der aldrig er kommet så langt i kvalifikationen til Asian Cup. De elsker fodbold dernede, siger danskfødte Naboulse til bold.dk.

Først gælder det en uofficiel turnering på hjemmebane med deltagelse af blandt andre Jordan, Qatar, Sri Lanka og Indoniesen og i midten af maj Asian Cup-kval på Maldiverne, hvor Palæstina skal forbi Kyrgyztan, Myanmar og værtsnationen.

- Hvis vi vinder puljen på Maldiverne skal vi ud i en afgørende playoff kamp om at komme med til slutrunden i Australien, og vi har gode chancer. Vi har mødt dem før og slået dem, så jeg tror på det, siger Naboulse og tilføjer:

- Vores stjernespiller er Imad Khalili, der var topscorer i Allsvenskan i sidste sæson. Han skal score vores mål.

Naboulse er ked af at forlade Birkerød lige efter genstart i 2. division øst, men chancen er for stor til at sige nej tak til.

- Vi er startet fint i foråret, og jeg har fået fuld tid, så selvfølgelig er det ikke helt optimalt. Men på den anden side glæder jeg mig også helt vildt, siger Naboulse, der håber at imponere sig en kontrakt i Mellemøsten.

- Sidst jeg var dernede fik jeg en del henvendelser, men det viste sig at være tom snak. Men selvfølgelig håber jeg på en kontrakt i udlandet og at få opfyldt min drøm om at blive fuldtidsprofessionel.

- Jeg vil da gerne ud i Europa, men chancerne er nok størst dernede. Kampene bliver vist på mange arabiske kanaler og bliver set af flere millioner mennesker. Der er gode muligheder for at vise sig frem, siger højrebacken.

Palæstina er nummer 165 på FIFA's seneste verdensrangliste.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond
Søndag 24. oktober
Lørdag 23. oktober