LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Brøndby vinder Royal League

| Royal League | kommentarer
Brøndby vinder Royal League

Infoboks

Brøndby IF - OB
Superligaen Mesterskabsspil (29/03)
bet365 2,10 3,50 3,30
NordicBet 2,16 3,60 3,25
Oddset 2,10 3,45 3,45
Brøndby vandt her til aften finalen i Royal League med 1-0 efter en rodet kamp mod FC København. Martin Ericsson målscorer på straffespark.

Årets Royal League-finale stod mellem de to københavnske ærkerivaler, Brøndby og FC København, og det var fra kampens start tydeligt, at inden af holdene havde lyst til at tabe til hinanden. Derfor blev kampens indledning i meget høj grad præget af solidt forsvarsspil, tacklinger på midtbanen og optimistiske forsøg langt ude fra, som alle gik forbi eller langt over mål.

Faktisk skulle vi frem til det tredivte minut før et af holdene ramte målet og tvang modstandernes målmand ud i en redning. Det skete, da Martin Ericssons direkte frispark fra 18-20 meters afstand blev rettet af og ændrede retning i muren, men det voldte ikke Jesper Christiansen i FCK-målet nogen problemer.

Efterhånden blev Brøndby mere nærgående, ikke mindst med deres indlæg, og efter 36 minutter gav det bonus. I forbindelse med et hjørnespark til Brøndby hev Jesper Grønkjær og Mark Howard hinanden i trøjen. Mark Howard faldt og kampens dommer Tom Henning Øvrebo takserede det til et straffespark til Brøndby, som Martin Ericsson iskoldt og stensikkert omsatte til en 1-0 føring.

Målet tvang FC København længere frem til banen, og mod første halvlegs slutning var de hvidblusede københavnere flere gange ved at komme frem til farlige situationer. Det førte dog aldrig til egentlige afslutninger og to hold kunne gå til pause uden at FC København en eneste gang havde ramt Brøndbys mål.

Anden halvleg startede anderledes livligt. Efter mindre end et minuts spil afsluttede Michael Silberbauer et par meter ude af Brøndbys målfelt. Bolden ramte overliggeren og var tæt på at skabe en farlig situation på returen, inden Brøndby-keeper Stephan Andersen fik den under kontrol.

Minuttet efter var Morten 'Duncan' Rasmussen tæt på at slippe helt fri i den anden ende, men Jesper Christiansen kom godt ud af sit mål og fik sparket væk for næsen af Brøndbyangriberen. Det var i det hele taget Brøndby, der kom bedste ind i anden halvleg. Øjeblikket efter var det Chris Katongo, der kom fri til skud, men hans afslutning endte i sidenettet.

Brøndby fortsatte med at presse på for 2-0 målet og efter en times spil kunne det være kommet fra Mark Howard. Martin Ericssons frisparksindlæg blev forlænget og gik centimeter forbi Mark Howard, som i fri position kastede sig frem i et forsøg på at dirigere bolden ind med hovedet.

Midt i anden halvleg begyndte FC København så små at etablere det pres, man må forvente af et hold, der er bagude i en finale og efter 67 minutter kom netop indskiftede Ailton Almeida fri til skud, men bolden havnede lige i favnen på Stephan Andersen.

FC København formåede dog ikke at fastholde presset og i stedet kom Brøndby frem til den næste mulighed, da den indskiftede Kasper Lorentzen fikst spillede Martin Ericsson fri, men Oscar Wendt kom godt ned og fik tacklet i situationen.

Det lykkedes aldrig for FC København at etablere et pres, og i stedet kunne størstedelen af de 17.914 fremmødte fodboldfans bryde ud i jubel efter 93 minutters rodet og taktisk præget kamp. Brøndby vinder Royal League 2006/2007.

Stream FC København – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jakob Horn
Torsdag 21. marts