LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

ConIFA: De 12 mandskaber

| International | 7 kommentarer
ConIFA: De 12 mandskaber
Søndag sparkes ConIFA World Football Cup i gang i Östersund. 12 mandskaber kæmper om VM for folkeslag, der ikke er med under FIFA.

Alle taler om VM-slutrunden i Brasilien, hvor nedtællingen nu er nede på mindre end to uger. Men allerede i dag sparkes der gang i ConIFA World Foottball Cup, hvor folkeslag der ikke er med under FIFA kæmper om at blive verdens bedste.

Turneringen spilles i svenske Östersund, hvor 12 mandskaber skal kæmpe om de to pladser i finalen næste søndag. bold.dk følger turneringen, og præsenterer her de 12 mandskaber.

Samtlige kampe ved turneringen i Östersund vil i samarbejde med turneringssponsoren Nordicbet blive livestreamet på bold.dk, hvor du også kan læse om profilerne, betydningen for de deltagende hold samt meget andet.

Gruppe A

Tamil Eelam
Tamil Eelam etablerede i 2012 et landshold, primært bestående af unge spillere fra det nordlige Sri Lanka og det sydlige Indien. Folkeslaget rummer omkring 3.000.000 mennesker, men spås ikke mange chancer ved ConIFA World Football Cup.

Arameans Suryoye
Folkeslaget stammer oprindeligt fra Irak, men er nu spredt ud over hele kloden, både i USA, Europa, Rusland, Australien og Mellemøsten. Flere af holdets profiler spiller i den svenske klub Syrianska, så de må spås gode chancer ved dette års turnering.
Se videopræsentationen af Arameans Suryoye i bold.klubTV

Kurdistan
Kurdistan er en stor region i det nordvestlige Iran, hvor man allerede i 2006 etablerede et landshold. Kurderne træner meget og har masser af støtte, så de flotte resultater op til ConIFA World Football Cup er næppe en tilfældighed. En af favoritterne i turneringen.
Se videopræsentationen af Kurdistan nederst i bold.klubTV

Gruppe B


Abkhazia
Abkhazia er en af to regioner i Georgien, som har et hold med ved ConIFA World Cup. Holdet blev stiftet i 2007, men har siden blot spillet tre kampe. Regionen rummer blot 250.000 indbyggere, men holdets formåen er, med de få kampe in mente, ganske uvis.

Occitania
En gruppe mennesker i det sydlige Frankrig, det nordlige Italien og det nordlige Spanien taler sproget Occitan. Occitania blev ved ConIFA World Football Cup i 2010 nummer tre, og i 2013 vandt man en turnering på Isle of Man uden at tabe en eneste kamp.

Sapmi
Samerne er værter for turneringen, og de betragtes også som favoritter. Samerne holder til det nordlige Sverige, Norge og Finland, og man har faktisk flere kendte spillere, heriblandt Tom Høgli og Morten Gamst Pedersen. Ingen af de to stiller dog op for holdet ved turneringen.
Se videopræsentationen af Sapmi nederst i bold.klubTV

Gruppe C


Darfur United
De fleste kender nok Darfur-provinden i det østlige Sudan. Desværre ofte for krig og ødelæggelse, men det vil provinsens landshold lave om på. Spillerne spilller for at give provinsen et bedre ry, og allerede ved turneringen i 2012 formåede man at løfte øjenbryn og møde anerkendelse.

South Ossetia
South Ossetia er det andet mandskab med rødder i Georgien. Regionen etablerede allerede i 1997 et landshold, men man har kun spillet to kampe. Man kommer med et par spillere fra den næstbedste række, men spås ikke de store chancer i turneringen.

Padania
Padania rummer regioner i det nordlige italien, hvor rigtig mange mennesker støtter op om projektet. Mest interessant er det at Enoch Barwuah, Mario Balotellis lillebror, spiller med i turneringen, hvor Padania er topfavorit.
Se videopræsentationen af Padania nederst i bold.klubTV

Gruppe D

Ellan Vannin
Holdet stammer fra Isle of Man mellem England og Irland. Den lille ø huser 85.000 indbyggere, som nu vil forsøge at sætte sit navn på landkortet, hvor man ellers står i skyggen af de brittiske storebrødre.
Se videopræsentationen af Ellan Vannin øverst i artiklen

Nagorno Karabakh
En større samling armenere bor i Karabakh-provinsen i Aserbajdsjan. De har historisk spillet to kampe mod Abkhazia, med fire point til følge, og har et fint hold blandt andre med David Grigoryan, der faktisk har spillet otte landskampe for Armenien.

Nice
Den franske by Nice har etableret sit eget landshold, og talenterne er mange. De fleste vælger dog at spille for Frankrig, men en række unge spillere fra Ligue 1-klubben i byen er med ved turneringen i Östersund.

Se Tottenham - Brighton Stream live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jesper Helmin

7 kommentarer

AgentSmith 09:05          
Når Nice kan så kan vi sgu også.

Vi burde da stille med et Nordjysk landshold med AaBs nuværende stamme og venner af AaB.

Jimmy Nielsen (Er sikker på pumaen har en tørn ekstra i sig sig for fædrelandet)

Henrik Dalsgaard/Paddy K, Lasse Nielsen, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann

Kasper Kusk, Thomas Augustinussen, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen

Lucas Andersen

Nicklas Helenius

Bænk
Mathias Wichmann
Daniel Christensen
Thomas Enevoldsen
Michael Silberbauer
Ronnie Schwartz
wap3000 09:23          
vil da gerne starte et landshold fra Fyn så.. må da ku vinde.. med Christian Eriksen som captain :-)
mexicoz 09:55          
Det er da et meget sjovt projekt. Jeg undrer mig dog også lidt over Nice, af franske områder med uafhængighedsambitioner virker korsika mere oplagt. Derudover mangler baskerlandet da, de ville være klare favoritter!
ViHarAben 10:05          
Skide sjovt projekt! Men ja Baskerlandet og evt. Catalonien ville være sjove at se i denne sammenhæng!
Vill17 12:45          
Forza Tamil Eelam!!!
er virkelig stolt over at se tamil eelam i denne turnering! håber vi går hele vejen!

Ja, kunne være spændende med Catalonien. De var vidst inviteret men trak sig åbenbart.
LunD^ 13:20          
Der er vel også en del fra Catalonien der skal til et andet VM om ikke så længe...
Tirsdag 23. april
Mandag 22. april