Luk

Danmark lukkede med sejr

| International | 14 kommentarer

Infoboks

Danmark - Færøerne
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (12/11)
Oddset 1,05 12,00 35,00

Ligalandsholdet spillede godt i første halvleg og sikrede en tomålsføring ved Simon Makienok Christoffersen og Martin Spelmann. Thailand styrede begivenderne i anden halvleg men tabte 1-3.

Med Sydkoreas sejr over Norge, lå det fast, at Danmark ikke kunne vinde King’s Cup i Thailand. En sejr over værtsnationen ville dog sikre Morten Olsens mandskab andenpladsen, og de danske drenge virkede opsatte fra første fløjt.

Der skulle da også blot gå små 10 minutter, før den første danske træffer kom. Emil Larsen havde kort forinden tøvet lidt for længe på en stor chance, og så måtte Danmark nøjes med et hjørnespark.

Det tog Mads Albæk sig af, og med et drophjørne til forreste stolpe fandt han den høje HB Køge-angriber Simon Makienok Christoffersen. Ham kunne thailænderne ikke nå op til, og så var det let for Makienok at score sit og Danmarks andet mål i turneringen, da han dirigerede bolden i nettet.

Danmark dominerede inden pausen, men alligevel måtte Jesper Hansen diske op med en pragtredning efter godt 20 minutter, da Sumania Purisay snød den danske offside-fælde og afsluttede hårdt mod det nærmeste hjørne.

En håndfuld minutter senere blev Makienok så snydt for en scoring. Han samlede en løs bold op i det thailandske felt efter en skovtur af keeperen, men dommeren vurderede fejlagtigt, at Makienok havde modtaget bolden i offside-position. Det var imidlertid en thailænder, der serverede bolden for den danske angriber.

Det blev dog alligevel til en tomålsføring inden pausen, da Martin Spelmann fik en friløber af Emil Larsen. Den scorede AC Horsens-profilen stensikkert på, og så lignede det en afgørelse på kampen.

I 2. halvleg blev Kasper Lorentzen blandt andet sendt på banen i stedet for en velspillende Jakob Poulsen, ligesom Jesper Juelsgaard kom i aktion i stedet for Patrick Mtiliga. Efter pausen kunne danskerne slet ikke få det til at fungere, og Thailand reducerede allerede i det 51. minut, da Purisay scorede på det straffespark, som Andreas Bjelland noget klodset havde begået, da han væltede ind i en thailænder.

Siden måtte Jesper Hansen redde et par langskudsforsøg, ligesom der var optræk til panik i den danske defensiv indimellem. I den anden ende producerede danskerne ikke længere chancer mod et thailandsk hold, der virkede til at være i bedre form. Til allersidst blev det dog til et par tilbud. Først brændte AaB’s stortalent Lucas Andersen en friløber, og i tillægstiden blev det så til endnu en scoring.

Nicklas Helenius nåede op til et højt frisparksindlæg fra Lorentzen, og headede bolden ned for fødderne af Martin Ørnskov, der tæt under mål let kunne prikke kuglen i nettet. Det hele sluttede dermed med en dansk 3-1-sejr. Samlet blev det til fem point i tre kampe.


Af Søren Houlind

14 kommentarer

Evidente 15:08          
Klasse Spelmann!
Spang 15:08          
Til grin at man hos Tv3 ikke engang ved hvem den thailandske konge er. Især med tanker på, at turneringen hedder Kings Cup.
Blot fordi kongesangen bliver spillet og en mand i hvid uniform dukker op som repræsentant, er det ikke ensbetydende med at det er kongen.
Endnuvidere er der et kæmpestort billede af selve kongen på stadionet, så forvirringen burde slet ikke finde sted.
Alligevel snakker man om denne mand flere gange og kalder ham kongen.
Ikke engang kongelig repræsentant bliver der sagt en eneste gang.
frederikv11 15:20          
Spang
Enig, især efter at de ville kunne finde ud af det, på 10 sek. ved hjælp af Wiki.
Problemet ville nok bare blive, hvordan de udtaler hans navn "Bhumibol Adulyadej" :D
Hausser 15:22          
Det var så præcist derfor Lucas Andersen aldrig skulle have været med, han kunne ganske enkelt ikke følge med og han smed væk hver gang han rørte den og traf ukloge beslutniger, så da der var masser af plads.

Ingen grund til at ydmyge ham på den måde.
mhj1980 15:35          
Det var så præcist derfor Lucas Andersen aldrig skulle have været med, han kunne ganske enkelt ikke følge med og han smed væk hver gang han rørte den og traf ukloge beslutniger, så da der var masser af plads.

Ingen grund til at ydmyge ham på den måde.
Mon du egentlig er så bekymret for Lucas´ udvikling som du giver udtryk for. Mon ikke nærmere du lader din AaB antipati farve dit billede af hans præstation.

Han var sgu ikke en større katastrofe end så mange andre, og viste i glimt at han har potentialet.
nissandj 15:56          
Det mål der bliver annulleret i første halvej, er måske den latterligste annullering jeg har set i mit liv
Lørdag 16. oktober