Luk

Dopingsag ryster norsk klub

| 1. Division | 5 kommentarer

Infoboks

Den norske klub Strømmen har fået sig lidt af et chok, efter en af deres spillere har afleveret en positiv dopingprøve.

Efter at Strømmen fra den næstbedste norske række, Adeccoligaen, inden sæsonen rykkede op, er det gået over forventning for klubben, der har gode chancer for at forblive i rækken i næste sæson.

Derfor var det lidt af et skår i glæden for klubben, at en af dens spillere afleverede en positiv dopingprøve efter Strømmens kamp mod Mjøndalen den 26. september.

— Det var et chok da spilleren informerede mig om den positive prøve. Det ville det nok have været for alle klubber, siger daglig leder i Strømmen Per Nygren til Dagbladet.no.

Han beskriver beskeden som 'et slag under bæltestedet', men understreger, at den pågældende spiller hverken er anmeldt eller dømt for noget endnu. Per Nygren vil heller ikke præcisere, hvilket stof der er tale om.

Per Nygren vil af hensyn til spilleren ikke sætte navn på, men fortæller, at klubben vil forsøge at støtte ham, så godt de kan og har kontaktet den norske spillerorganisation NISO for at hjælpe ham med rådgivning.

— Spilleren får det vanskeligt både før og efter en dom, og vi kommer til at være der som en støttespiller. Han er meget langt nede og har det hårdt, siger Per Nygren.

Spilleren er blevet fjernet fra træningen i klubben og er således heller ikke med, når Strømmen søndag møder Bodø/Glimt. Han må heller ikke selv udtale sig i sagen, før B-prøven bliver offentliggjort.


Af Casper Ravnsted-Larsen
Fredag 21. januar