Luk

Evian vandt vitalt bundbrag

| Ligue 1 | 2 kommentarer

Evian med Jesper Hansen og Daniel Wass vandt 2-0 over Nice og blev over stregen inden sidste runde af Ligue 1. Lille med Simon Kjær tabte 1-3 til PSG og kan overhales af Saint-Etienne i kampen om Champions League-kvalifikation.

Det var blevet tid til næstsidste runde i den franske Ligue 1, og der var flere ting på spil lørdag aften. Paris Saint-Germain og Monaco havde forlængst sat sig på de to øverst pladser, men de resterende europæiske pladser var stadig i spil, ligesom bundkampen også var åben.

Både Lille og Saint-Etienne kunne sikre sig henholdsvis Champions League kvalifikation og Europa League ditto. Lille havde som altid Simon Kjær med i startopstillingen, men aftenens opgave stod på PSG. Efter 37 minutter blev missionen temmelig vanskelig, da Lilles Marvin Martin modtog sit andet gule kort og måtte gå tidligt i bad for en sen tackling på Yohan Cabaye.

I stedet headede Marquinhos PSG i front 1-0 kort inden pausen, og i anden halvleg udbyggede Lucas Moura føringen, da hans flade spark gik i mål til 2-0. Matuidi gjorde det til 3-0 til PSG, inden Jonathan Delaplace fik reduceret til resultatet 1-3. Lille missede dermed muligheden for at sikre sig Champions League-kvalifikationen, men kan stadig selv afgøre det med en sejr i sidste runde.

Saint-Etienne skulle op imod Nantes, der inden kampen havde fem point ned til stregen. Dette blev en overkommelig opgave for Saint-Etienne. Det blev 1-0 da Erding headede et frispark i mål, og ti minutter senere fordoblede Gradel på straffespark. 3-0-målet kom i hus inden pausen, og det var igen Erding med målet. Nantes fik reduceret mod slutningen til resultatet 3-1.

Saint-Etienne har med sejren sikret sig europæisk fodbold næste sæson, men kan med en sejr og et Lille-koks i sidste runde overhale Simon Kjær og kompagni og tage Champions League-pladsen i stedet.

Den sidste europæiske plads i Ligue 1, femtepladsen, er der også stadig spænding om. Lyon tabte 0-1 til Lorient, mens Marseille med sit ene point mod Bordeaux er et point herefter.

I den anden ende af tabellen var der også både spænding og danskere i aktion. Evian lå inden dagens kampe placeret lige over stregen, men kunne afhængigt af resultaterne ryge under den. Evian havde Jesper Hansen på kassen og Daniel Wass med fra start, da de tog imod Nice, der inden kampen lå placeret lige over Evian. Det var derfor en vaskeægte bundgyser.

Evian bragte sig i front efter tyve minutters spil, da Berigaud med en kølig afslutning sparkede bolden i kassen. 1-0 var stillingen ved pausen, men med tretten minutter igen fordoblede Benezet føringen. Skidt forsvarsspil af Nice gjorde, at Benezet var alene igennem, og han gjorde det til 2-0, som også blev kampens resultat. Evian forbliver dermed over stregen og kan selv afgøre deres skæbne.

Sochaux skulle derfor vinde deres kamp for ikke at rykke ned, og det gjorde de også, da de sejrede 2-1 ude over Rennes. Efter som også oprykkerne Guingamp vandt 2-0 over Toulouse, der havde Martin Braithwaite med hele kampen, er der lagt op til en yderst spændende bundgyser næste runde, hvor Evian og Sochaux tørner sammen.

Mads Albæk sad på bænken, da Reims tabte 1-2 til bundproppen Ajaccio. Monaco vandt 2-1 over bundholdet Valenciennes.


Af Sara Margren
Søndag 5. december
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
01:12
Marrony udeladt igen: Sendt hjem til familien
01:00
Conte: Sæson for Spurs bliver hårdt arbejde
00:41
Helt vanvittigt: Freiburg med vild sejr i BL
00:39
Conte: Sæson for Spurs bliver hårdt arbejde
00:25
Randers blev dukket af Kadrii og OB i pokalen
00:22
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
00:18
Marrony udeladt igen: Sendt hjem til familien
00:15
Pokalexit lurer for BIF - sat på plads af FCM
00:12
To Konsa-kasser bombede Villa forbi Leicester
00:08
Pokalexit lurer for BIF - sat på plads af FCM
00:02
Marrony udeladt igen: Sendt hjem til familien
00:01
Skaktråden. Ian Nepomniachtchi er ny udfordrer..
23:54
Conte: Sæson for Spurs bliver hårdt arbejde
23:49
Newcastle United
23:43
Senegal-chef er vred: Hvem tror Klopp han er?
23:41
Gytkjær skød Monza ind i top fem i Serie B
23:38
Resultater - Pokalturneringen
23:32
Mbappé er ikke 'chefen': Vi har et fælles mål
23:31
Pokalexit lurer for BIF - sat på plads af FCM
23:29
Gytkjær skød Monza ind i top fem i Serie B
23:26
Dybala sælger Cuadrado: Det var et indlæg
23:17
UEFA koefficienter 21/22
23:12
Xavi efter nedtur: Vi skal være mere Barcelona
23:11
Bundesliga Tipstråden 2021/2022
23:08