Luk

FIFA kigger på asiatisk 10-0-sejr

| VM | 32 kommentarer

Infoboks

FIFA har iværksat en undersøgelse af Bahrains 10-0-sejr over Indonesien i VM-kvalen forleden.

Den europæiske VM-kvalifikation skydes først i gang til efteråret, men andre steder i verden er man allerede godt i gang. I Asien skulle man forleden således have sorteret en del nationer fra i den indledende del af kvalifikationen.

De kommende VM-værter Qatar skulle i sin gruppe bruge mindst et point ude mod Iran, mens Bahrain skulle håbe på både Qatar-nederlag samt at man selv kunne hive mindst en nimålssejr over Indonesien i land.

Bahrain opfyldte det andet krav med en 10-0-sejr over Indonesien, og til den historie hører blandt andet en tidlig keeperudvisning, to straffespark og et svækket indonesisk hold i forhold til deres normale opstilling.

FIFA har nu åbnet en undersøgelse af kampen.

- FIFA vil gennemføre en rutine-undersøgelse af kampen og resultatet - både på grund af det usædvanlige resultat i forhold til forventningerne og for at opretholde uomtvistelig tillid til vores sport, skriver FIFA i en meddelelse ifølge The Guardian.

Bahrians gigantsejr fik dog ingen betydning for gruppens udfald. Qatar fik således reddet 2-2 i land mod Iran efter en sen udligning.


Af Mikael Blond
Onsdag 1. december