Luk

Ghana cruisede videre fra gruppe D

| Africa Cup of Nations | 0 kommentarer
Ghana cruisede videre fra gruppe D
Foto: AFP / Scanpix

Favoritterne fra Ghana er videre fra gruppe D i Africa Cup of Nations efter 1-1 mod Guinea. De får følgeskab af Mali, der slog Botswana 2-1.

Ghana lå efter to sejre i deres to første kampe lunt i svinget til at gå videre fra Africa Cup of Nations gruppe D, mens aftenens modstander, Guinea, på tredjepladsen var a point med Mali på andenpladsen. Måske var det den vished, der gjorde, at Ghana tog den med ro i kampens indledning.

I hvert fald var det Guinea, der sad på spillet. Efter godt ti minutter opstod en situation i Ghanas felt, hvor målmand Adam Larsen så ud til at være ude med riven mod en Guinea-angriber, men dommeren holdt fløjten i ro.

Efter 25 minutters spil fløjtede han derimod, da Guinea havde fået bolden i kassen, men det var for offside. Ibrahima Traore blev sendt af sted og afsluttede sikkert, men han var altså for hurtigt ude af starthullerne, så stillingen forblev 0-0.

Det blev der ændret på et par øjeblikke senere, og det var Ghana, der tog teten. Efter et hjørnespark blev bolden trillet hen til Emmanuel Agyemang-Badu, der vippede bolden op i luften og flugtede den over mod fjerneste stolpe, hvor målmanden ikke kunne stille noget op. Dermed stod det 1-0 til Ghana.

Fem minutter før pausen var Samuel Inkoom tæt på at fordoble den føring efter klumpspil i boksen, men hans afslutning humpede forbi stolpen og ud til målspark.

I stedet lykkedes det i overtiden Guinea at melde sig ind i kampen igen. Fra en spids vinkel sendte Abdoul Razzagui Camara noget af sted, der lignede et indlæg, men bolden sejlede i stedet over Ghana-keeperen og ind i det fjerneste hjørne. Dermed stod det 1-1 ved pausen.

I anden halvleg var der muligheder til begge hold, men da Guineas Mamadou Bah blev præsenteret for sit andet gule kort, kunne hans holdkammerater ikke stille meget op. De kæmpede fint for sagen men formåede ikke at skabe farlige chancer. Ghana var tilfredse med 1-1, der blev kampens resultat. Dermed er Ghana klar til næste fase efter syv point i de tre gruppekampe.

Med videre kommer Mali, der ellers kom bagud i deres kamp mod Botswana, da Mogakolodi Ngele bankede bolden i kassen seks minutter efter pausen. Få minutter senere bragte den tidligere AGF-spiller Garra Dembele balance i regnskabet, og med et kvarter igen scorede Barcelonas Seydou Keita til slutresultatet 2-1.

Mali er dermed klar til næste runde efter seks point i gruppefasen.


Af Kristian Anker-Møller
Søndag 29. marts
Lørdag 28. marts