Luk

Historisk gigantsejr til Spanien

| Confederations Cup | 37 kommentarer

For første gang i historien blev der scoret ti mål af samme hold i en kamp ved Confederations Cup, da Spanien gennempryglede Tahiti 10-0. Fernando Torres blev spansk topscorer med fire kasser.

De spanske verdens- og europamestre var på en overkommelig opgave på Maracana mod Tahiti, som i første opgør mod Nigeria tabte med hele 1-6.

Forventningen var, at Spanien kunne overgå de sejrscifre, og Vicente del Bosques verdensstjerner lagde skarpt ud med en scoring fra Fernando Torres efter bare fem minutter.

Tahiti holdt stand den næste halve time, men så fandt David Villa navnebror David Silva med en stikning i rummet bag forsvaret. City-kreatøren kunne enkelt gøre det til 2-0, og så styrtede det tahitanske korthus ellers i grus.

Torres og Villa nåede hver især på tavlen en enkelt gang inden pausefløjtet, og i anden halvleg var scenen sat til endnu seks spanske kasser uden det mindste modsvar fra overmatchede Tahiti.

Af dem scorede Torres og Villa hver to, så angrebsduoen nåede henholdsvis fire og tre scoringer på en historisk spansk aften.

Juan Mata var eneste nye navn i anden halvlegs målfest, som blev lukket og slukket af David Silva.

Efter for tredje gang at have scoret ti mål i en landskamp, kan Spanien nå gå ind til sidste gruppekamp mod Nigeria med semifinalebilletten i hus.


Af Casper Baunsgaard
Lørdag 16. oktober
Fredag 15. oktober