LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Højer: Ferie er træning alene

| NordicBet Liga | 6 kommentarer
Højer: Ferie er træning alene
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Infoboks

Viborg - FC Helsingør
NordicBet Liga (24/03)
bet365 1,80 3,60 4,33
NordicBet 1,82 3,50 4,30
Oddset 1,72 3,65 4,90

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
Viborg-spillerne skal ikke lægge på langs hele ferien, fortæller midlertidig træner Steffen Højer efter truppen i går havde bip-test.

Bip-testen er fast inventar i de fleste fodboldklubber som redskab til at måle spillernes øjeblikkelig form. Viborg-truppen gennemførte i går deres vinterudgave, og angriberen Lasse Ankjær imponerede, mens resten har lidt at arbejde med i ferien.

- Lasse gjorde det rigtig godt i denne test. Han har forbedret sig markant i forhold til testen der blev lavet i sommers. De andre spillere leverede lidt blandede resultater, hvilket man vil kunne se, i de trænings programmer de får med hjem, siger Steffen Højer, der i fraværet af en permanent cheftræner danner duo med Søren Frederiksen.

Ifølge Højer står der udover julehygge også træning på menuen i ferien.

- Ingen må være tilfreds med at opnå det samme, som man gjorde i sommers. Vi skal altid jagte en forbedring, med mindre der er tale om spillere, der har været skadet igennem længere tid. Og ferie for en professionel fodboldspiller betyder bare, at man træner alene, i stedet for at møde ind og træne med holdkammeraterne, siger den tidligere topangriber.

En bip-test afvikles på en 20 meter lang bane. Man løber på første bip og skal være i mål på andet bip. Tiden bliver gradvist mindre, og man er ude, når man ikke når igennem.

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

6 kommentarer

BoJangles 11:10          
Er vel egentlig et skodredskab. En lynhurtig person vil kunne komme meget længere i sådan en test end en langsom person, selvom den langsomme person er i dobbelt så god form, alene af den grund at den langsomme skal bruge meget mere energi på at nå frem og tilbage på samme tid.
JohnLOL 11:14          
På en måde enig. En måling af iltoptagelsen ville være mere optimalt.
Mkarner 11:48          
Giver jer helt ret.. Jeg er ikke en der kan løbe langt på strækninger over 100meter, jeg er en sprinter-type, og jeg løber som regel i top 3 til de test.
DGH-1896 12:17          
Jeg vil så heroverfor hævde, at netop det faktum, at Ankjær vandt testen, må modbevise jeres tese. Jeg vil således vove den påstand, at han er den langsomste overhovedet i truppen på de første 100 meter, medens han dog er den, der lader til at være i bedst kondition under kampene.
BHO 12:17          
Det er jo også fuldstændig ligegyldigt om man er hurtigst eller langsomst. Som Steffen Højer siger her, så handler det om at folk skal udvikle sig, hvilket bare vil sige at de forventer at de yder bedre nu, end de gjorde ved opstart i sommers. Dvs. deres eneste konkurrenter er dem selv.
AG 17:00          
Man kommer ikke specielt langt i en bip-test på at være hurtig alene - man skal jo løbe en længere strækning, indtil det for alvor begynder at gå hurtigt.

Testen har - på gruppeniveau - en hæderlig korrelation med kondition målt med en direkte iltoptagelsestest, men der er naturligvis udsving på indidivniveau.
Tirsdag 19. marts