Luk

Kim Poulsen takker af i Tanzania

| Venskabskampe | 9 kommentarer

Infoboks

Et præsidentskifte i fodboldforbundet har gjort arbejdsbetingelserne vanskelige for Kim Poulsen, der derfor efter gensidig overenskomst stopper som landstræner i Tanzania.

Kim Poulsen har stor succes som landstræner i Tanzania, hvor han i maj 2013 forlængede sin aftale, så den løb frem til foråret 2015. Så længe bliver Poulsen dog ikke, et præsidentskifte i fodboldforbundet får nu Poulsen til at rejse hjem fra det østafrikanske land.

- Siden forbundet har fået ny præsident og ledelse, er det blevet en meget krævende udfordring for mig at udføre jobbet som landstræner på en fodboldfaglig måde, som jeg kan stå inde for, og derfor er vi i al fredsommelighed blevet enige om, at samarbejdet stopper nu, siger Poulsen til bold.dk.

- På mange måder er det selvfølgelig enormt ærgerligt, men når forholdene er, som de er nu, er der ingen menig i at blive her for mig. Jeg vil selvfølgelig komme til at savne spillerne, som jeg har haft et fantastisk samarbejde med og som er kede af situationen.

- Men jeg har haft tre helt fantastiske år her i Tanzania, hvor det virkelig er lykkes at flytte spillerne til et højere niveau, og hvor vi har lavet fantastiske resultater mod nogle af Afrikas bedste hold.

Tanzania er under Poulsens ledelse rykket fra 145.-pladsen til 116.-pladsen på FIFAs verdensrangliste. Tanzania har blandt andre slået Marokko for første gang i historien, ligesom Zambia og Cameroon er blevet besejret.

Hvad fremtiden byder på for Poulsen, er endnu uvist, men han vender efter planen hjem til Danmark i næste måned.

- Jeg har haft en utrolig god tid her i fodboldgale Tanzania, hvor jeg virkelig har fået brugt hele paletten af min fodboldfaglighed. Det har vært enormt lærerigt, og nu glæder jeg mig meget til at komme videre og bruge disse erfaringer i et job i Danmark eller et andet sted i verden, siger Poulsen til bold.dk.

Kim Poulsen blev i sidste måned FIFA Coaching Instructor, en tjans der betyder, at danskeren skal rundt i verden for at undervise trænere på højeste niveau.

jesper@bold.dk


Af Jesper Helmin

9 kommentarer

conner 13:10          
GF?
mexicoz 13:29          
Ja, jeg tror på mange måder fodboldledelsen i AGF minder om den de har i Tanzania... ;-)
Freja57 13:59          
Imponerende at Kim P. har "overlevet" som træner i et afrikansk land, hvor man kan for vente hvad som helst af de, der sidder på "magten". Det gælder åbenbart også i det nationale Fodboldforbund.
de fries 14:00          
Der er s.. mere styr på det i Tanzania.
Så længe BSN er i AGF, vil det aldrig blive godt. Måske manden er god til et elle andet, men som sportchef er han den ringeste i DK (alle rækker indregnet) Er utroligt de ikke skiller sig af med ham. Og jeg er ikke engang AGF fan. Men magen til klump skal man lede længe efter.
Fordi han var god til at sparke folk ned på en fodboldbane, er ikke det samme som, at han er en god sportchef. Tror det bliver endog meget svært, at finde en kvalificeret træner, så længe BSN er sportchef.
FuglenDK 14:49          
Det er bold.dk. Skru dine forventninger ned
de fries 15:02          @ Osteklokken

Flot flot flot. Du kender to bøger ;-)

Min personlige oplevelse af BSN som fodboldspiller har været, at han gentagne gange, har sparket modspillere ned, når dommeren kiggede den anden vej. Dette oftest når en modspiller kiggede den anden vej, mens modspilleren løb mod en ny position.
Jeg har fra pålidelig kilde (som jeg har lovet ikke at nævne, da han stadig er i klubben) fået fortalt, at BSN til tider beder om at bestemte modstandere bliver sparket / nevet / slået, og helst steder hvor det på sigt giver skader.

Så til det andet. Det er jævnligt sket, at BSN er kommet med lavintilligente udtalelser, når den skrevne presse har været i nærheden. Disse er flere gange blevet gentaget, både i den skrevne presse og for åben skærm. At han så ikke har prøvet med dementi finder jeg besynderligt, med mindre disse gengivelser er korrekte.
Og når man så ser på det direkte sportslige, synes du så han har købt godt ind, eller på nogen måde hævet niveauet i AGF i den tid han har været sportchef. Det samtidig med, at klubberne omkring Århus nliver ved med at udvikle sig.

Er dette fint nok skrevet, eller skal der billeder på også. ??

Eller er det sådan, at når man ingen modargumenter har, så kan man altid prøve at gøre folk til grin !
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober