Luk

Kirk overvejer fremtiden på pilgrimstur

| NordicBet Liga | 2 kommentarer
Kirk overvejer fremtiden på pilgrimstur
Foto: Thomas Kjær / bold.dk

Kristian Kirk og Viborg har opsagt samarbejdet, og nu vil den 25-årige keeper overveje fremtiden, mens han gennemfører pilgrimsturen, Camino.

Efter syv år i Viborg har keeperen Kristian Kirk afbrudt samarbejdet med den midtjyske 1. divisionsklub med øjeblikkelig virkning. Og den kun 25-årige keeper er langt fra sikker på, at han igen skal være en del af dansk fodbold som aktiv.

- Det er en beslutning, som er kommet snigende gennem den seneste tid. Jeg føler, der er andre ting end fodbold, jeg brænder mere for, og dem skylder jeg mig selv at udforske. Jeg tvivler meget på, at jeg igen bliver fuldtids-professionel. Hvis jeg vender tilbage til fodbolden, så er det fordi, jeg synes, det er sjovt. Og kun derfor, siger Kirk til bold.dk og antyder dermed også, at den seneste tid hos Viborg ikke har været lutter latter.

- Det må jeg erkende. Men absolut ikke på grund af menneskerne omkring mig i Viborg. Jeg har selvfølgelig spurgt mig selv om, der udelukkende er fordi, jeg ikke har haft kæmpesucces i mine syv år hos Viborg. Men det er jeg ret sikker på, det ikke udelukkende er. Selv hvis jeg havde stået fast, tror jeg, denne beslutning var kommet på et tidspunkt alligevel. Men måske om et par år.

Mens den aktive karriere som fuldtids-prof synes ovre, så vil Kirk formentligt ikke slippe sporten helt.

- Jeg har intet på skemaet lige nu, udover at jeg i løbet af de næste par uger flyver til Frankrig og går de 775 kilometer på Caminoen. Det vil tage cirka en måned, og her vil jeg reflektere og ræsonnere over både fortid og fremtid.

- En mulighed er at blive sportspsykolog og bruge mine erfaringer fra fodbolden. Det er et aspekt af sporten, jeg stadig finder utrolig interessant, og der ligger min fremtid måske. I min første sæson i Viborg blev vi nummer fire og alt var godt, men i løbet af syv år har jeg været med til mange op- og nedture, og det er en god ballast at have med mig videre.

- Hvis jeg skal læse i for eksempel Aarhus er der jo flere muligheder for at kombinere det med divisions-fodbold ved siden, og det vil jeg ikke afvise, men som sagt skal det kun være, fordi jeg i så fald finder det sjovt. Økonomien i det spiller ikke rigtigt nogen rolle længere, siger Kirk.

Ny backup for Robert Veselovsky i Viborg er teenageren Kevin Ray Mendoza Hansen.

mikael@bold.dk


Af Mikael Blond

2 kommentarer

folkersen.rasmus 13:27          
Caminoen er jo en druktur på nuværende tidspunkt, flot.
Evidente 16:05          
Caminoen er jo en druktur på nuværende tidspunkt, flot.

Det er vel noget han selv afgør, oder?
Lørdag 19. oktober