Luk

Krig ødelægger Libanons landshold

| Landshold | kommentarer

Infoboks

Krigen i Libanon har fået landets fodboldforbund til at trække landsholdet ud af kvalifikationen til de asiatiske mesterskaber.

De israelske bombninger af Libanon får stadig videre konsekvenser for landet.
Senest har det libanesiske fodboldforbund besluttet at trække landsholdet ud af kvalifikationsturneringen til næste års asiatiske mesterskaber.

I en pressemeddelelse forklarer libaneserne, at problemet ikke blot er at rejse ud af landet eller at arrangere kampe i landet. For tiden er det simpelthen ikke muligt at samle landsholdet.
Flere libanesiske landsholdsspillere savnes - muligvis er de blevet ofre for de bombningerne, eller også er de på flugt sammen med deres familier - og man har ingen ide om, hvordan man kan komme i kontakt med dem. Endsige om de har lyst til at spille fodbold i denne tid.

- Vi beklager dybt, at vi er ude af stand til at fortsætte vores deltagelse i Asian Cup på grund af de tragiske omstændigheder i vores land. Hundredetusinder af mennesker er blevet tvunget til at forlade deres hjem, og det gælder også flere landsholdsspillere. Vi har mistet enhver kontakt med dem, forklarer generalsekretæren i Libanons fodboldforbund Rahif Alameh.

Libanon skulle have indledt deres kvalifikationspulje til Asian Cup 2007 om to uger med en udekamp i Bahrain 16. august. De øvrige to hold i Libanons pulje er Kuwait og Australien.

Krisen i Libanon har været under udvikling siden 12. juli, hvor hizbollah-terrorister kidnappede to israelske soldater fra en grænsepost. De mest konservative anslag lyder på omkring 600 dræbte libanesere, mens 51 israelere har mistet livet i konflikten Desuden er tusindvis af mennesker på flugt og store dele af Libanons infrastruktur er ødelagt, mens Beiruts internationale lufthavn er lukket.


Af Carsten Johansen
Lørdag 23. oktober