Luk

Nat og dag mellem Congo og Niger

| Africa Cup of Nations | 2 kommentarer

Infoboks

Niger - DR Congo 0-0
Africa Cup of Nations Gruppe B

Congo og Niger delte med 0-0 i aftenens anden kamp i gruppe B. Første halvleg var tempofyldt og intens, mens anden halvleg var den diametrale modsætning.

Niger og Den Demokratiske Republik Congo satte her til aften hinanden i stævne i det andet opgør i gruppe B ved de afrikanske mesterskaber. Congo fik lidt overraskende 2-2 med Ghana i deres første opgør, mens Niger tabte til Mali med 1-0, det var derfor to hold der havde brug for tre point hvis man skal gøre sig nogle forhåbninger om at gå videre.

Kampen var da også kun tre minutter gammel da kampens første chance fandt sted. Nigers Modibo Sidibe kom alene igennem, og alene med Congos keeper Kidiaba, men trods oceaner af tid sendte angriberen bolden på den fjerneste stolpe.

10 minutter senere var så Congo der var tæt på. Dieumerci Mbokani sendte en fremragende afslutning af sted mod mål, men her stod Nigers Kassaly i vejen for congoleseren.

Efter en halv times tid burde Congo-midtbanespilleren Youssouf Mulumbu have sendt kampens første scoring i nettet, men i stedet sendte han bolden forbi mål, trods en god placering i Nigers målfelt.

Generelt var der god intensitet i kampen, men selvom begge mandskaber fik produceret deres del af chancer var ikke gode nok til at få afsluttet angrebene.

Hvor første halvleg var en tempofyldt og chancerig affære, var anden halvleg det stik modsatte. Præget af fejlafleveringer i hobetal gik der ren ørkenvandring i anden halvleg, og da ingen af holdene formåede at score endte det hele 0-0.

Dermed er Congo nu noteret for to point på tredjepladsen i gruppe B, mens Niger fik deres første point ved mesterskaberne. Gruppen føres an af Ghana der har fire point, mens Mali med tre point følger lige efter.


Af Michael Kellberg
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober