Luk

Nicki Bille i fornemt selskab

| International | 13 kommentarer
Nicki Bille i fornemt selskab
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Infoboks

FC Nordsjælland - AaB
Superligaen Grundspil (22/09)
bet365 2,20 3,60 3,00
NordicBet 2,29 3,70 2,85
Oddset 2,20 3,80 3,05

Nicki Bille blev med fem mål topscorer i U21-turneringen i Toulon. Dermed er han kommet i selskab med et par prominente herrer, og det gør FCN-angriberen meget stolt.

U21-landsholdet spillede en flot turnering i Toulon i den forgange uge. Det blev til en flot andenplads, og derudover var der også personlig hæder til et par af spillerne. FC Nordsjælland-angriber Nicki Bille blev således topscorer med fem mål - og kåret til turneringens næstbedste spiller.

- Det betyder da sindssygt meget for mig. Det er en vigtig turnering, og før vi gik i gang fik vi udleveret en folder, hvor man kunne læse om de tidligere topscorer og bedste spillere i turneringen. Det var navne som Cristiano Ronaldo, Emil Heskey, Kaka, Alan Shearer og så videre, så det viser bare, hvor stort det er. Og jeg kunne kun have drømt om, at det så sluttede som, det gjorde, siger Nicki Bille til bold.dk.

Det eneste der manglede for at præstationen skulle være komplet var naturligvis en finalesejr. Men Elfenbenskysten viste sig for stærke og løb med en 3-2 sejr, hvilket Nicki Bille accepterer.

- Vi sad alt for langt fra dem i første halvleg og kom slet ikke godt nok ind i duellerne. Det var lidt en lektion, vi fik før pausen. Men i anden halvleg blev der rettet op på det, og da vi kom på 1-2, synes jeg, de virkede lidt i chok, så der skulle vi nok have slået til, men det lykkes jo desværre ikke, siger Bille.

Den unge angriber har i FC Nordsjælland udviklet sig til forreste angriber i modsætning til den mere tilbagetrukne rolle, han havde i sin tid i Italien, og det passer ham godt i forhold til en eventuel karriere på de danske landshold.

- Jeg kan bedst lide at spille som den forreste mand. Det gør jeg også i FC Nordsjælland, og det passer fint, hvis jeg skal spille for Danmark. Vi spiller nogenlunde samme system, så jeg kender det allerede godt.

Udover Nicki Bille opnåede keeper Mikkel Andersen også personlig hæder i Toulon. Han blev valgt til turneringens målmand og kom dermed i selskab med navne som Hugo Lloris, Gregory Coupet og David James.


Af Mikael Blond
Lørdag 21. september
Fredag 20. september