Luk

RFC'er medvirkende til Mali-avancement

| Africa Cup of Nations | 3 kommentarer

Randers FC's Adama Tamboura bidrog med et oplæg, da Mali og DR Congo spillede 1-1. Dermed er Mali kvartfinaleklar sammen med Ghana, der baskede Niger med 3-0 og tog førstepladsen.

African Cup of Nations gruppe B skulle afgøres her til aften, og Ghana lå forhånd lunt i svinget inden deres møde med Niger, der omvendt skulle vinde for at for bevare sin chance for at gå videre.

Black Stars var dog en for stor mundfuld for undertippede Niger, og allerede seks minutter stod det 1-0. Kaptajn Asamaoh Gyan fyrede kanonen af fra kort afstand og sendte bolden sikkert ind i bunden af målet.

Niger svarede øjeblikkeligt tilbage, men fik noget tvivlsomt annulleret sin scoring, da der efter dommerens mening var begået frispark mod Ghanas keeper. I stedet blev det 2-0 midtvejs til pausen, da Asamoah Gyan fandt Christian Atsu i boksen, og Rio Ave-spilleren kvitterede med sit første mål i turneringen.

Opgøret blev lukket og slukket lige efter genstarten, da stopperen John Boye fulgte op på en retur efter Asamoah Gyans hovedstød. 3-0 og cruise control for Ghana, der dermed snupper førstepladsen og nu møder Cape Verde i kvartfinalerne.

I gruppens anden kamp kunne Mali på grund af Ghanas sejr nøjes med uafgjort mod DR Congo, men det var modstanderne, der først kom på kvartfinalekurs. I en forrygende startfase ramte Lomana LuaLua først stolpen, inden DR Congo fik et straffespark, som Dieumerci Mbokani omsatte til 1-0.

Randers FC Adama Tamboura begik straffespark mod Ghana forleden, men tog revanche i dag, da han et lille kvarter henne brød igennem i sin venstre side og lagde bolden ind i feltet, hvor Mahamadou Samassa fik afsluttet og udlignet til 1-1.

DR Congo var nu tvunget frem ad banen, men det var meget småt, hvad man fik produceret af store chancer. Faktisk var Mali noget tættere 2-1 end DR Congo, men det forblev dog 1-1, og dermed er Tamboura og kompagni videre til en kvartfinale mod værtsnationen Sydafrika på


Af Mikael Blond
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober