Luk

Sudan blev låst inde før CECAFA-finale

| CECAFA Senior Challenge Cup | 5 kommentarer

Infoboks

Kenya vandt finalen i CECAFA Cup efter finalesejr på 2-0 over Sudan. Finalen blev ellers udsat, da Sudan-spillerne blev låst inde på deres hotel.

I Kenya er årets udgave af CECAFA Cup, en øst- og centralafrikansk slutrunde med ligalandshold, netop blevet afviklet, og det endte med i stor triumf for værtsnationen. På to scoringer af Allan Wanga sikrede kenyanerne sig trofæet efter finalesejr på 2-0 over Sudan.

Selve finalens afvikling var dog ganske kaotisk. Kickoff var sat til klokken 17.00 torsdag lokal tid, men kampen måtte udskydes, da Sudans spillere var blevet låst inde på deres spillerhotel. Det skriver futaa.com.

Årsagen til indespæringen var, at hotellet ikke var blevet betalt for Sudans ophold. Det er Kenya, der som værtsnation skal afholde udgifterne, men det havde det kenyanske fodboldforbund, nærmest vanen tro, ikke sørget for.

Præsident for FKF, det kenyanske forbund, Sam Nyamweya, måtte derfor i al hast få klaret situationen, så Sudans spillere kunne komme i kamp. Opgøret blev grundet problemerne udsat med halvanden time.

Finalen var ikke den eneste, der blev ramt af FKF's sjusk. Også bronzekampen måtte udsættes, her fordi dommerne var blevet låst inde på deres hotel, igen fordi FKF ikke havde betalt regningen.


Af Jesper Helmin
Onsdag 20. oktober
Tirsdag 19. oktober