Luk

Sydafrika og Cape Verde videre i ACN

| International | 7 kommentarer

Infoboks

Kap Verde - Angola 2-1
Africa Cup of Nations Gruppe A
33' 0-1 Fernando Neves
81' 1-1 Fernando Varela
90' 2-1 Heldon

Ved African Cup of Nations spillede Marokko 2-2 mod Sydafrika, mens Cape Verde slog Angola 2-1. Dermed er Sydafrika og Cape Verde videre fra gruppe A.

Ved de afrikanske mesterskaber var det pivåbent i gruppe A inden dagens kampe. Marokko spillede mod Sydafrika, mens Cape Verde var oppe mod Angola.

I det ene opgør tog Marokko en tidlig føring, da Issam El Adoua headede et hjørnespark i nettet efter ti minutter.

Sydafrika gav dog ikke op, og med tyve minutter tilbage af opgøret krøllede den eftertragtede Helsingborg-spiller May Mahlangu bolden op i hjørnet fra kanten af feltet.

Men ikke mange minutter senere fik Marokkos Hamza Hafidi plads til at tage bolden ned midt i Sydafrikas felt. Herfra sendte han bolden i nettet til 2-1 til Marokko.

Der var endnu et mål undervejs. Sydafrika spillede bolden frem til kanten af feltet, hvor Siyabonga Sangweni flot drejede bolden ind til 2-2 tre minutter før tid. 2-2 blev også kampens slutresultat.

Mellem Cape Verde og Angola faldt det første mål efter 33 minutter, da Cape Verdes Fernando Neves kom for skade at styre et indlæg i eget net.

Inden for de sidste ti minutter reducerede Fernando Varela imidlertid efter et hjørnespark, og til allersidst udnyttede Cape Verdes Heldon sløjt målmandsspil og bankede bolden ind til 2-1.

De resultaterne betyder, at Sydafrika vinder gruppen, mens Cape Verde overraskende er videre. Marokko og Angola er færdige ved African Cup of Nations.


Af Kristian Anker-Møller

7 kommentarer

Acebone 20:17          
Kap Verde.
Fluffer 23:27          
Kap Verde.

Det må godt nok være utroligt skuffende for Marokko (undskyld, "Morocco" for nu at blive i bold.dks terminologi) at ryge ud i gruppefasen.
casillas 03:35          
Lol det var også min første tanke da jeg så overskriften
Hasselgaard 08:40          
Man burde lige lære korrektur på ens artikel indenfor den postes (jeg er selv en spade til grammatik)

Men at man komme for skade? Og når man score til 1-1 så reducere man vel ikke(?) men udligner vel...??

Undskyld at den gamle mand er lidt kritisk ;-)
Hasselgaard 08:41          
Man burde lige lære korrektur på ens artikel indenfor den postes (jeg er selv en spade til grammatik)

Men an an komme for skade? Og når man score til 1-1 så reducere man vel ikke(?) men udligner vel...??

Undskyld at den gamle mand er lidt kritisk ;-)
anthonisen 11:39          
hold fast en ringe skrevet artikel. bold.dk standard efterhånden, niveauet er falet en del.

Derudover, flot af Kap Verde, at komme videre fra en svær gruppe. Spændende landshold de er ved at få sig.
ZuluMuchi 20:58          
Hvor bliver man skuffet, når man efter at have læst en fuldt forståelig omend ikke 100% sproglig korrekt skrevet artikel glæder sig til at læse de 6 kommentarer man kan se er skrevet, og man så ser at det er wannabe-dansklærere der vil øffe over at der står Cape i stedet for Kap og lignende. Måske er det svært for nogle, men jeg må så blot glædes over at være en af de heldige, der godt forstod hvilke hold der blev omtalt i artiklen.

Og man kan sagtens bruge formuleringen "at komme for skade" - at man øffer over en korrekt formulering udstiller da bare ens egen uvidenhed på pinligste vis.

Tænk hvor godt bold.dk kunne blive, hvis kommentarsporet udelukkende omhandlede det sportslige indhold i artiklerne, og hvis man nøjedes med at spørge ind til de uforståelige skrive/stave/oversættelses/trykfejl fordi man rent faktisk ikke forstod dem.

Nå, øfferi aside - Marokko er ikke det hold de har været, det er efterhånden længe siden, men jeg tror at navnet og historien gør at de oftere end godt er bliver sat lidt for højt. Ikke dermed sagt at det ikke er en (superfed) overraskelse at Kap Verde gik videre - det er jo en vild præstation de har lavet. Jeg tror dog også at det er endestation for dem nu.
Lørdag 23. oktober