LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Sydsudan nyt medlem af FIFA

| bold.nyt | 5 kommentarer
Sydsudan nyt medlem af FIFA
Det internationale fodboldforbund, FIFA, har optaget sit 209. medlem. Afrikanske Sydsudan har fået fuldt medlemskab efter knap 11 måneder som officielt nation.

I juli sidste år løsrev den sydlige del af det afrikanske land Sudan sig og opnåede selvstændighed som den nye nation Sydsudan. I februar blev landet så optaget i Det afrikanske fodboldforbund, CaF, og nu tager man det sidste skridt i fodboldens verden.

På sin konference i Budapest valgte det internationale fodboldforbund FIFA nemlig at optage Sydsudan som det 209. medlem, og dermed kan landet se frem til at deltage i kvalifikationen til African Nations Cup samt den afrikanske kvalifikation til VM 2018.

- Jeg vil gerne understrege, at vi vil følge vedtægterne og reglerne i FIFA og adlyde lovene i vores gode spil, siger præsidenten for Sydsudans fodboldforbund Oliver Mori Benjamin ifølge BBC i sin takketale.

Sydsudan har tidligere fået at vide, at man ikke kunne blive FIFA-medlem før tidligst 2014, men de delegerede til konferencen i Budapest stemte landet ind som nyt medlem med hele 98 procent af stemmerne.

Se Premier League, Superliga og Europa League Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Morten Top
Lørdag 16. februar
Fredag 15. februar