Luk

Varme i banen i 1. division fra 14/15

| 1. Division | 33 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - AGF
Superligaen Grundspil (02/02)
Bet25 4,00 3,55 1,92
Oddset 4,10 3,70 1,87
bet365 4,00 3,60 1,85

Divisionsforeningen vil arbejde for, at varme i banen bliver et krav for at få licens til at spille i 1. division fra sæsonen 2014/15.

Det er som bekendt et krav, at Superliga-klubberne skal have varme i banen. Nu vil Divisionsforeningen arbejde for, at det også skal være et krav i 1. division.

Der arbejdes med en overgangsordning, hvor en klub, der ikke har varme i banen, skal have en aftale med et stadion, som har varme i banen. Overgangsordningen skal løbe to sæsoner.

Klubberne skal således have varme i egen bane fra sæsonen 2016/2017 for at opnå licens til at spille i den næstbedste række

- NordicBet Ligaen har i dag en højere kvalitet end nogensinde før. Med en reduktion af ligaen til 12 klubber og indførelsen af krav om licens for at kunne spille i NordicBet Ligaen har vi skabt forudsætningerne for at løfte rækkens attraktivitet og kvalitet til et nyt niveau, siger formand for Divisionsforeningen, Thomas Christensen, i en pressemeddelelse.

- Den internationale kampkalender, som især i år med EM og VM blokerer for kampe i dele af maj og hele juni, og det danske klima gør varme i banen nødvendigt for turneringsafviklingen.

- Som positiv sideeffekt vil det give en mere stabil og attraktiv afvikling af kampprogrammet for tilskuere og klubber på bedre baner til gavn for kvaliteten af spillet. På den måde er beslutningen både nødvendig og visionær for dansk fodbold, lyder det.

For oprykkere fra 2. division vil de almindelige regler om dispensation fra licenskravene gælde - i hovedtræk at dispensation kan opnås én gang i én sæson.

Af de nuværende 1. divisionsklubber er det kun FC Vestsjælland, Vejle Boldklub Kolding og Viborg, der har varme i banen.

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Kristian Anker-Møller

33 kommentarer

guldtilOB 15:24          
Ja det er jo nok vejen frem hvis man vil lege med de store. Man kan ikke bare "kræve" at være med i eliten, uden selv at yde en indsats. Jeg så dog gerne at de to øverste rækker blev skåret ned til 10 hold hver. Så ville det også kun være 5 hold mere det skulle ha varme i banen. DBU kunne så hjælpe de klubber det drejer sig om med lån/tilskud.
poh 15:43          
Så det vil sige man skærer rækken yderligere ned til to-tre hold om et par år?
Svedigt!
Herfølge og Hærfuglen 16:03          
Godt og se, at man endelig gør noget for at hæve niveauet i 1 Division.


Man skal starte med, at lave en græsplæne de kan spille på istedet for de marker mange hold bliver budt på.

Det er ingen hemmelig, at der bliver spillet elendig fodbold i 1 Division.

Hvis man skal hæve niveauet i Dansk fodbold tror jeg det er vigtigt, at få hævet niveauet i rækken lige under Superligaen.

Ville være fedt hvis vi kunne få oprykkere hold op i fremtiden, med samme klasse som Randers og Esbjerg.

Oprykkerne skal ikke kun være fyld, de skal kunne bidrage med noget Evt. Giv de to hold som rykker op en pengepræmie der kan mærkes, så de har råd til at få lavet et stærkt hold der kan presse holdene i superligaen.
UMUR 16:23          
...hvor skal pengene komme fra? Det er ikke ligefrem fordi holdene i 1. div. svømmer i penge. Slet ikke de klubber, der ikke er fuldtidsprof. Jeg synes det er til grin, at det er dem med flest penge, og ikke nødvendigvis de klubber der er bedst sportsligt, der skal have ret til at spille i de bedste rækker. De folk der brokker sig, er sikkert fans af klubber, der allerede har deres på det tørre...
BF1886 16:32          
Drop satsningen på 1. Division. Det er umuligt at få en forretning til at løbe rundt, og der er ingen grund til at presse klubbernes økonomi yderligere. Hvis kommunerne vil bruge penge på faciliteter, så er det glimrende, men Divisionen bliver aldrig interessant nok til, at den kan holde professionelle hold kørende. Udvid Superligaen til 16 hold med professionelt setup, og lad 1. Division være for dem, der rykker ned - og som hurtigst muligt skal op igen - samt for halvprofessionelle klubber, der må spille efter forholdene (evt. låne en anden bane i de kolde måneder).
pokalen 16:55          
Ideen er god, men det kommer aldrig til at gå godt.
Klubberne har jo ingen penge i forvejen, og så skal de(eller kommunerne(held og lykke med at få dem med på ideen)) investere flere millioner i varme. Derudover kommer udgifterne til at få selve apparatet til at virke. Jeg ved ikke hvad det koster at varme en bane op i dagene op til en kamp, men jeg ved at det ikke er småpenge. Det kommer jo aldrig til at gå, når man bl.a. tænker på Brønshøj-Skive fra september sidste år, hvor der dukkede 435 mennesker op.
Hvis DBU trumfer det forslag igennem uden videre, så har vi ikke set de sidste konkursER i dansk fodbold.

Og så lige til Hærfuglen der lige er kommet hjem fra Sydens sol: hvis Brøndby-AGF i går er benchmark for niveauet i Superligaen, så bliver der ikke spillet helt så elendig bold i 1. Division alligevel...
JLS 17:18          
hvis Brøndby-AGF i går er benchmark for niveauet i Superligaen, så bliver der ikke spillet helt så elendig bold i 1. Division alligevel...
Og tænk så hvis det var 2 1 divisionshold der havde spillet på den bane i Brøndby.. En bane der ikke har været lavet en skid ved siden 2006.. En pløjemark uden lige.. Ved ikke hvordan du vil ha´ nogen hold overhovedet til, at spille fodbold på sådan en bane der var/er så knoldet og hullet, at det nærmest råber til himmelen.. Eneste positive er da, at det var lige for begge hold.. Og ved godt det er svært på denne årstid.. Men ligger man i Superligaen, hvad Brøndby trods alt gør endn.. Så er det nærmest pinligt, at der ikke har været lagt nyt græs siden 2006.. Og på den bane kan jeg ikke få øje på nogen 1 divisionshold der kunne ha´ gjort det bedre.. Under "normale omstændigheder" er der ikke et eneste 1 divisionshold der tilnærmelsesvis er på niveau med hverken Brøndby eller AGF pt.. De sidste 2 sæsoner, har der været, men på ingen måde i denne sæson.. Så bla topopgøret FCV-Lyngby igår.. Og det var da vedgud et losseri uden lige..

Når det så er sagt, så har jeg det lidt ambivalent med varme i banerne i 1 division.. På den ene side tænker man, at det da var på tide, da de jo som udgangspunkt alle har chancen for, at rykke i Superligaen.. På den anden side, så har jeg sq osse en smule svært ved, at se hvordan de mindre klubber, samt ikke mindst oprykkerne til 1 division skulle få råd til finansieingen..
Onsdag 27. januar