Luk

Vild afslutning da Marokko røg ud

| International | 12 kommentarer

Infoboks

Niger - Tunesien 1-2
Africa Cup of Nations Gruppe C
4' 0-1 Youssef M'Sakni
9' 1-1 William Ngounou
90' 1-2 Issam Jemaa

Gabon slog Marokko med 3-2, og er dermed videre til kvartfinalerne ved African Cup of Nations sammen med Tunesien, der tidligere slog Niger med 2-1.

Der bliver i øjeblikket duelleret om det afrikanske mesterskab for landshold, hvor der fredag var fuldt program i gruppe C. Tidligere på dagen spillede Tunesien sig tæt på kvartfinalerne takket være en 2-1-sejr over Niger.

Her bragte Youssef M'Sakni Tunesien foran efter fire minutter spil, mens William Ngounou udlignede fem minutter senere. I overtiden lykkedes det dog Issam Jemaa at sikre Tunesien sejren og de tre point. Dermed er Tunesien oppe på seks point, og kunne sikre sig en kvartfinaleplads, såfremt den ene af de to værtsnationer, Gabon, kunne slå Marokko.

Det var dog Marokko, som måtte påtage sig favoritværdigheden, og de havde kniven for struben efter nederlag til Tunesien i første runde. Det hele forløb dog også efter planen for Marokko, der kom foran efter 24 minutters spil ved Houssine Kharja. I kampens slutfase gik det dog for alvor galt for favoritterne.

Efter 77 minutters spil bragte Pierre Aubameyang nemlig balance i regnskabet, og to minutter senere var den tidligere Rangers-spiller Daniel Cousin på pletten, da han gjorde det til 2-1 til Gabon.

Houssine Kharja fik udlignet i overtiden på straffespark, og så så det ud til, at Marokko havde sikret sig en livline, men senere i overtiden kom Gabon på 3-2 via Bruno Zita, og så blev lyset for alvor slukket i Marokkos lamper. Mere blev der nemlig ikke scoret.

Dermed er både Tunesien og Gabon oppe på seks point, mens Marokko og Niger er noteret for nul point med en runde tilbage at spille, og dermed ikke kan nå med videre. Unægtelig en skuffelse for landstræner Eric Gerets, der må forlade slutrunden inden det hele for alvor kom i gang.


Af Ejder Akbal
Torsdag 28. oktober
Onsdag 27. oktober