Luk

Villa knækkede koden til spansk sejr

| International | 4 kommentarer

Infoboks

El Salvador - Spanien 0-2
Venskabskamp
60' 0-1 David Villa
88' 0-2 David Villa

Spanien besejrede El Salvador 2-0 i sidste kamp inden alvoren melder sig. David Villa stod bag begge mål.

På fredag går det løs ved VM for Spaniens vedkommende med braget mod Holland, og de forsvarende verdensmestre ankommer til Brasilien med en dugfrisk sejr i bagagen.

Minimumskravet i sidste test var dog også en overbevisende sejr mod El Salvador, som var få minutter om at sætte sig selv i strid modvind.

Diego Costa blev fældet i boksen og tildelt et straffespark, som transfervarme Cesc Fabregas imidlertid misbrugte ved at sparke højt over målet på Redskins Stadium i Washington.

Så var kampen vækket til live, og en stribe spanske chancer fulgte. Bemærkelsesværdigt spillede spanierne med en del diagonalbolde, hvilket så ud til at forvirre El Salvador.

En stribe åbne chancer blev dog ikke omsat til scoring lige med det samme, men efter en enkelt stor El Salvador-mulighed begyndte spanierne at stramme grebet og sikre sejren i anden halvleg.

Midtvejs i anden halvleg kom føringsmålet ved pauseindskiftede David Villa, som kunne eksekvere Sergio Ramos’ hovedstødsaflevering i nettet til 1-0.

Kort før tid udbyggede den spanske skarpskytte sin landsholdsrekord hvad mål angår, da Villa atter var på pletten ved et indlæg. Denne gang fra David Silva. 2-0 til Spanien, som rejser går til VM-forsvaret med selvtilliden i behold.

I sidste øjeblik fik Belgien også en sejr med sig i VM-flyet. Det sørgede Dries Mertens for, da Napoli-spirrevippen med få minutter tilbage af venskabsopgøret mod Tunesien leverede det afgørende 1-0-mål.


Af Casper Baunsgaard
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober