Luk

Zimbabwe flyver forbi Barbados

| Landshold | 9 kommentarer

Infoboks

Danmark - Færøerne
VM Kvalifikation UEFA Gruppe F (12/11)
Oddset 1,05 12,00 35,00

På den netop offentliggjorte verdensrangliste tager Zimbabwe pladsen som højdespringer, mens feriøen Barbados styrtdykker.

Verdensranglisten er ofte ganske svært at forstå, men den giver dog en indikation af de enkelte nationers styrkeforhold. I toppen sker der sjældent ret meget, Spanien har dog overhalet Brasilien i spidsen, men længere nede sker der ting og sager.

Månedens højdespringer er Zimbabwe, der faktisk har en danskbaseret spiller i truppen. Blokhus FCs Quincy Antipas spiller med jævne mellemrum for afrikanerne, der er sprunget hele 23 pladser frem til en flot placering som nummer 108.

Mens det går frem for Zimbabwe, står det skidt til for ferieøen Barbados. Paul Ifill og co. har ikke siden juni måned spillet landskampe, og det straffes de nu for med en tilbagegang på ligeledes 23 pladser, så man nu er nummer 115.

Endnu ringere går det for Surinam, der er helt nede som nummer 144. Hele 29 pladser har nationen, som faktisk har formet mange kendte spillere, som stiller op for Holland, mistet. Blandt de spillere, som har baggrund i Surinam, er Edgar Davids, Jimmy Floyd Hasselbaink og Real Madrids Royston Drenthe.

Danmark har ikke rykket sig meget på listen, en enkelt plads har de rød-hvide avanceret, så Olsens tropper nu er nummer 26.


Af Jesper Helmin
Fredag 22. oktober
Torsdag 21. oktober