Luk

AaB-boss om Gaarde-fyring: Det er aldrig sjovt

| 3F Superliga | 16 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - AaB
Superligaen Grundspil (03/03)
Bet25 3,20 3,35 2,19
Oddset 3,35 3,25 2,20
bet365 3,25 3,50 2,15

Det bliver aldrig sjovt at fortælle en mand, at han ikke længere har et job, fortæller AaB-bestyrelsesformand Torben Fristrup, som tirsdag afskedigede sportsdirektør Allan Gaarde.

Når man er bestyrelsesformand, står man med et stort ansvar for eksempelvis at fortælle en direktør, at han skal stoppe med omgående virkning.

Den besked skulle AaB-bestyrelseformand Torben Fristrup tirsdag levere til sportsdirektør Allan Gaarde, og den slags kan ramme selv særdeles hærdede erhvervsfolk.

- Det er aldrig sjovt. Heldigvis bliver det aldrig sjovt. Det gør det altså aldrig. Det vænner man sig aldrig til.

- Det hænger sammen med, at Allan har gjort det godt for AaB i seks år, og som person synes jeg rigtig godt om Allan, så det gør det ikke nemmere, siger Torben Fristrup, der har været bestyrelsesformand i AaB siden april sidste år, til bold.dk.

Ingen dramatik
Allan Gaarde har allerede fortalt bold.dk, at han selv har gået med tanker om sin egen situation i AaB, og det var altså heller ikke sådan, at der var opstand i rummet, da Gaarde modtog beskeden.

- Han tog det meget pænt. Det er helt udramatisk, siger Torben Fristrup og fortæller om baggrunden for afskedigelsen af Allan Gaarde.

- Vi har i bestyrelsen haft drøftelser om den fremtidige organisation i den sportslige sektor, og vi er kommet til den konklusion, at vi gerne vil have en ny profil. 

- Det har vi haft en snak med Allan om her til morgen, og vi blev enige om, at Allan fratræder, siger Fristrup.

Alt er godkendt
Bestyrelsesformanden har intet at udsætte på Allan Gaardes arbejde, slår han fast. Det er simpelthen rettidig omhu, der spiller ind på beslutningen.

- Alt det, Allan har gjort, har været godkendt og accepteret af bestyrelsen, så på den måde har der været en supergod dialog med Allan igennem alle år. Han har udført sit job, som det skulle udføres.

- Det handler om, at vi på en eller anden måde skal i en ny retning. Det er vigtigt, at vi hele tiden holder os skarpe på, hvad det er for nogle krav, der er i branchen, og hvad det er for nogle styrker og svagheder, der skal til. Nu har vi besluttet, at vi kigger efter en ny retning, siger Fristrup.

OB meddelte for nylig, at sportsdirektør Jesper Hansen stopper i klubben, men han får lov at gennemføre vinterens transfervindue, før han stopper – den løsning er de ikke interesserede i i AaB.

- Vi har lavet den vurdering, at det for begge parter handler om at komme videre hurtigst muligt. Det er den bedste løsning. Jeg tror, det er uhensigtsmæssigt for alle at have sådan en mand gående.

Tror du ikke, Allan kunne have leveret et fint arbejde til vinter?

- Det kan man jo ikke vide, men det er da muligt. Vi har vurderet, at det her er den bedste løsning for alle parter. Der er nok ikke noget, der er rigtigt eller forkert i den her sammenhæng, siger Fristrup.

Skal finde den rette profil
Nu går bestyrelsen stille og roligt i gang med at sondere terrænet efter vedkommende, der skal tage over efter Allan Gaarde.

- For det første skal vi vurdere, hvordan vores organisation skal se ud fremover. Derefter skal vi lave en profil på den, vi gerne vil have ansat. I den erkendelse at vi nok ikke får en profil, der dækker alle områder, så skal vi være skarpe på, hvad vores højeste prioriteter er.

- Det er en diskussion, vi skal have internt, og vi skal have det på plads, før vi går ud og leder.

- Vi tager os den tid, det tager. Vi vil selvfølgelig gerne have en på plads så hurtigt som muligt, men vi skal have den rigtige, så det betyder ikke så meget, om det tager en, to eller tre måneder, siger Torben Fristrup.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

16 kommentarer

Liguria4321 12:53          
Når man er bestyrelsesformand, står man med et stort ansvar for eksempelvis at fortælle en direktør, at han skal stoppe med omgående virkning.

Nej, ansvaret påtager man sig, idet man træffer beslutningen. Ikke idet man derefter kommunikerer den videre til de(n) berørte.
Det vigtige er dog, at det her bliver præciseret, - af nr. 1 himself - hvem der har ansvaret, både for beslutningen og for beslutningens fremtidige følger.
På den måde bliver det tydeligt, hvem der skal kigge sig i spejlet, og drage deraf følgende konsekvenser, hvis den givne beslutning ikke fører til - i bred forstand - forbedrede resultater.
Slettet(562140202803) 13:07          
Dét, du prøver at sige, er, at det er bestyrelsen selv, der står for skud næste gang, altså?
Liguria4321 13:15          
Jeps
sparkliz 14:22          
Ole
Hynkjii 15:41          
Frank Arnesen :-) haha næppe, men kunne være fedt. De gik efter Grønkjær sidste gang mon han er i spil, og kan han kapere det ovenpå hans stress?
Nogle nævner Jesper Hansen men er han bedre end gaarde? Det er vel manglende salg der er årsag til fyringen, så hvem er bedre en gaarde til det? Synes man bør tage nogen Noget nyt og ikke er en tidligere intern spiller/træner/fra byen. Spørgsmålene er mange, bliver spændende at følge
JUXTAPOZ 15:45          
Grønkjær nej tak! Han takkede iøvrigt nej i sin tid.

Gaardsøe kunne måske være et bud, hvis altså han vil forlade agentverdenen.

Hamrén kunne være enhver AaB fans våde drøm, men det er nok ikke realistisk.

Jesper Hansen - Så kan vi lige så godt beholde Gaarde.

Ole Nielsen - Tjaa, men jeg ved ikke hvor god en købmand han er.
Lundkvist 16:48          
Pilen peger på Guld-Glenn!
Søndag 28. februar