Luk

AaB-chef: Dalsgaard var inde i billedet

| 3F Superliga | 18 kommentarer

Infoboks

Henrik Dalsgaard har været en del af AaB's overvejelser, men det skal også være realistisk i forhold til timing, økonomi og alt det, siger sportschef Inge André Olsen.

FC Midtjylland har mandag præsenteret Henrik Dalsgaard, der vender snuden tilbage mod 3F Superligaen og har skrevet en treårig aftale i FCM.

AaB-backen Jakob Ahlmann ærgrer sig over, at Dalsgaard ikke ender i det nordjyske i stedet, men AaB's sportschef antyder, at det ikke har været så realistisk, selvom Dalsgaard bestemt har været et tema.

- Han er jo en fantastisk god spiller, men det skal også være realistisk for os. Vi har kendt til hans situation i lang tid, for det er en spiller, der har været her tidligere og har haft en fin karriere. Nu blev det Midtjylland, og det var sådan set ikke overraskende.

- Der er en tæt og stærk relation mellem Midtjylland og Brentford, så det er vel ikke nogen overraskelse, siger Inge André Olsen til bold.dk.

Hvor meget har han været inde i billedet hos jer?

- Spillere, som har været i AaB, vil jo altid være meget inde i billedet, når man ser på, hvilke muligheder der ligger, men timingen, økonomien og alt sådan noget skal også passe ind.

- Vi har kendt til situationen, og der er mange, som er i klubben i dag, som kender Henrik, men først og fremmest er det ham, der træffer sine beslutninger. Vi kan og skal ikke bruge så meget tid på det, for det er et valg, han har truffet, siger nordmanden og tilføjer:

- Når man har været i en topklub i mange, mange år, vil der være mange spillere, som har været inde over. Der er mange spillere, som har været igennem AaB-akademiet, i udenlandske klubber, som på et eller andet tidspunkt skal tilbage.

- Hvis de er interesserede i AaB, vil vi jo snakke med dem, men vi kan heller ikke bare basere hele projektet i AaB på, at tidligere spillere skal komme tilbage, siger sportschefen.

Skal man tolke det, som at I ikke nødvendigvis har været så interesserede?

- Nej, det vil vi være, for det er jo en god spiller, så interesse har der været, men det er jo sådan, at der er mange spillere og agenter, man snakker med, hvor der aldrig kommer noget ud af. Sådan er denne verden. Man får ikke altid alt, hvad man vil have.

Er det Henrik Dalsgaards valg, at det ikke blev AaB?

- Jeg tror ikke, man skal se det sådan. Jeg vil tro, at alle klubber i Danmark har været interesserede, men det er altid spilleren, der træffer beslutningen ud fra, hvad der er bedst for hans karriere.

- Vi er ikke i en situation, hvor vi skal give så mange forklaringer, for jeg tror, at hele Danmark og alle Superliga-klubber har været ude efter spilleren, siger Inge André Olsen til bold.dk.

AaB-sportschefen vil ikke uddybe sagen yderligere eller fortælle, hvor konkret nordjydernes interesse i Henrik Dalsgaard har været.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Martin Schmidt

18 kommentarer

Hermes Trismegistos 13:17          
Der ligger en karriere i politik og venter på dig på sigt, Inge. :)
To Madeira 13:32          
Man har i lang tid haft et indtryk af, at han gerne ville hjem til AAB - det har han nærmest direkte sagt offentligt, og han har købt hus deroppe. Det virker til, at AAB ikke har arbejdet hårdt for at ham - enten ved ikke at gennemføre seriøse forhandlinger eller ved at give et alt for ringe tilbud. Inge har tidligere sagt, at Dalsgaard ikke var en prioritet og nu siger han:

"Hvis de [tidligere AAB-spillere] er interesserede i AaB, vil vi jo snakke med dem, men vi kan heller ikke bare basere hele projektet i AaB på, at tidligere spillere skal komme tilbage".

Under alle omstændigheder, så sidder man ikke med et indtryk af, at AAB har kæmpet for ham. Så kan jeg godt forstå, at han tager til en "familieklub" til et sted, der har behandlet ham rigtig godt i England. Og det er jo også helt fair, hvis man i Aalborg mener, at midlerne kan bruges bedre på en anden måde. Og Inge kan jo altid komme med politikersvaret, hvis de har givet ham et dårligt udspil:

"Vi har kendt til situationen, og der er mange, som er i klubben i dag, som kender Henrik, men først og fremmest er det ham, der træffer sine beslutninger".
Lundkvist 13:39          
Nordmænd er de fødte politikere. Eller ikke!
Enten taler du helt ud, eller også siger du, at det kan jeg ikke kommentere på udover at superligaen har fået tilført en tidligere Åbspiller.

Sgu da ikke kør halvt med på hvert spørgsmål og så alligevel ikke ville svare. Der kommer så mange ting her man kan tolke i øst og vest på. Sgu ikke højt nok kvalitet i den performance Inge!
Peter Nielsen 13:44          
"Når man har været topklub i mange år"

Arh. AaB kan vel max betragtes som en sub-topklub de sidste mange år, måske endda kun en midterklub.
To Madeira 13:45          
Ja, det har du da sådan set ret i. Han giver udtryk for, at han ikke vil kommentere eller bruge så meget tid på det, men kommer med lidt tvetydige kommentarer allievel.
Forstaardu 13:59          
Arh. AaB kan vel max betragtes som en sub-topklub de sidste mange år, måske endda kun en midterklub.
Sandt. Trist, men sandt. 10´erne har undtagen 13/14 ikke været et godt årti for AaB.
coronautd 14:24          
Det er jo bare tydeligt at AaB hverken økonomisk eller sportsligt kan matche FCM. Alt andet er udenomssnak.
Søndag 13. juni
Lørdag 12. juni