Luk

AaB-chef om sweeper-keeper: Mere involveret

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

AaB - FC Midtjylland 0-2
Superligaen Grundspil
27' 0-1 Sory Kaba
72' 0-2 Evander Ferreira

AaB's cheftræner Marti Cifuentes glæder sig over, at keeper Jacob Rinne gør det godt i rollen som en målmand, der tager sit udgangspunkt længere fremme på banen.

Efter spanske Marti Cifuentes' tilgang som ny AaB-træner har målmand Jacob Rinne fået en ny rolle som målmand.

Han har været længere fremme på banen, når AaB har boldbesiddelse for at tage større del i spillet, ligesom han med en række udspark var et af AaB's farligste våben i forhold til at skabe chancer i fredagens nederlag på 0-2 til FC Midtjylland.

Efter kampen udtrykte Marti Cifuentes stor glæde over Rinnes måde at gå til sin nye opgave på.

- Vi arbejder med alle målmændene, og de gør et strålende stykke arbejde i træning. Det tager selvfølgelig tid at vænne sig til vores koncepter, men Rinne er meget mere involveret i kampene nu, når vi har bolden, sagde Cifuentes og fortsatte:

- Han gør mange gode ting. Det er noget, vi skal drage fordel af. Der er stadig noget, vi kan forbedre, men jeg er glad for, hvor modig han er og hvordan han prøver at forbedre sig. Det tager tid at blive 100 procent præcis, men han gør det godt.

Jacob Rinne fortalte efter kampen også, hvordan han oplevede sine udspark fungere mod FC Midtjylland.

- FC Midtjylland er et hold, der gerne vil frem, så vi vidste, der var plads i bagrummet, og det kunne man godt se på Børsting og Hannesbo, der lå helt klar til at løbe. 

- Men i den optimale verden, skal det nok ikke være mig, der styrer det, for vi vil jo gerne have bolden mere på den sidste tredjedel, men hvis det virker, må vi blive ved med det, siger han og tilføjer: 

- Men det har modstanderen nok også et modtræk til, og så må vi evaluere på det.

AaB er nummer syv i Superligaen med 21 point efter 17 kampe. AaB kan passeres af OB og Vejle senere i denne runde, mens SønderjyskE med point mod AGF kan lægge yderligere afstand til AaB.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Jonas Dalgård

1 kommentar

Tobiasse 12:37          
Genialt. Det er lige som pep
Torsdag 25. februar