Luk

AaB efter fyringer: 100 procent tillid til Friis

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Infoboks

FC København - AaB
Superligaen Grundspil (18/07)
Oddset 1,60 4,10 5,30

AaB har onsdag fyret klubbens to assistenttrænere, men cheftræner Jacob Friis sidder trygt i sædet, siger AaB-sportschef Inge Andre Olsen til bold.dk.

AaB meddelte onsdag, at klubben havde fyret de to assistenttrænere Allan K. Jepsen og Lasse Steensgard, og i stedet kommer Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen ind for resten af sæsonen.

Det skyldes ifølge sportschef Inge Andre Olsen, at man efter en længere proces med samtaler blandt staben, heriblandt de to assistenter, fandt uenigheder om retningen for klubben, og derfor måtte Lasse Steensgaard og Allan K. Jepsen ud af vagten.

Cheftræner Jacob Friis sidder dog imidlertid trygt i sit sæde, selv om AaB har fået ét point i de sidste fem Superliga-kampe siden genstarten og for tre kampe har præsteret en målscore på 0-8 i Mesterskabsspillet.

Det siger AaB-sportschefen til bold.dk, efter Würtz og Augustinussen har fået aftaler for resten af sæsonen.

Hvordan ser trænerteamet ud til den kommende sæson?

- Det er for tidligt at sige noget om. Nu har vi arbejdet med det her, og vi har haft en proces, hvor vi har været ærlige over for hinanden og har behandlet hinanden med respekt. Nu skal vi bruge lidt tid og så se endnu mere. Vi har startet lidt nyt i dag, og så må vi se, hvordan det ser ud, når vi går ind til en ny sæson.

Er Jacob Friis AaB-træner i næste sæson?

- Ja, altså, vi har fuld tillid til ham og at han kører videre med nogle nye mennesker i teamet. Så det er et tydeligt udgangspunkt for os.

Så Jacob Friis skal ikke overbevise jer om noget i den sidste del af sæsonen, før han er sikker på at være træner i næste sæson?

- Jeg kan sige det sådan, at vi alle har et ansvar for at vise det. Vi lever af at skabe gode resultater, så det er et ansvar, vi alle sammen har for at tage et skridt op og levere lidt mere, end vi har gjort frem til nu.

Udelukker du, at I laver en ændring på cheftræner-posten før næste sæson?

- Det er, som jeg siger, vores udgangspunkt. Det er meget enkelt. Han har 100 procent tillid, og nu kører vi på, for vi har tro på det her og tro på, at vi kan løfte det sammen. 

- Alle har et ansvar i at bidrage til bedre præstationer. Der er ikke meget mere at spekulere i end at sige det, for det er det, vi står inde for, og det er det, vi går efter.

Håber på energi-boost med nye assistenter

Det er sjældent, at det er assistenterne, som ryger. Hvorfor er det assistenterne og ikke cheftræneren, som må gå?

- Vi har jo selvfølgelig set på alt. Friis har også været del af samtalerne, og vi har konkluderet, at det er det her, vi har tro på, og vi har sagt til Friis, at vi har fuld tillid til, at han fører os videre med de ændringer, som klubben har ønsket i teamet.

Hvad vil I opnå med ændringerne?

- Når vi tager to tidligere spillere ind, som kender AaB godt og som har lyst til at være med, når vi har spurgt dem, så tror jeg det udløser en masse energi, og måske kan det løsne skuldrene lidt, så vi kan præstere bedre, og spillerne kan vise, hvad de er i stand til.

- Men det er ikke kun to menneskers ansvar, at vi er i kommet i denne situation. Alle har ansvar for, at Superliga-holdet fungerer og laver et godt arbejde sammen. Spillertruppen er også sit ansvar bevidst om, at de skal gøre sin del af jobbet.

- Men beslutningen kan løfte os på kort sigt og give os mere energi og lidt mere glæde i hverdagen. Når vi taber så mange kampe og har fået en svær start på Mesterskabsspillet, så gør det også noget ved spillerne.

- Og med uenigheden om retningen in mente, så er det en fornuftig beslutning at tage nu.

Vil have gode præstationer med i næste sæson

AaB er i øjeblikket nummer seks i Mesterskabsspillet, hvor man har syv point op til FC Nordsjælland på fjerdepladsen. 

Det kunne ligne, at AaB har udspillet sin chance i Mesterskabsspillet, mens man fortsat har en gulerod i form af pokalfinalen, som venter.

En sejr i finalen kunne give en billet til Europa, men det er ikke kun med tanke på pokalfinalen, at onsdagens ændringer sker, selv om formålet er et energi-indspark.

- Jeg tænker på alle de kampe, som der kommer. Selvfølgelig er pokalfinalen meget vigtig, men vi skal også vise, at vi skal have gode præstationer med ind i den kommende sæsonstart.

- Vi har et mål om at være top seks og måske endnu mere end top seks i de kommende år, og til det har vi brug for at præstere i udgangen af sæsonen for at tage det med og bygge videre på det.

Mange samtaler i grupper og individuelt 

Inge Andre Olsen uddyber om forløbet frem mod onsdagens trænerrokade:

- Da jeg kom hertil begyndte vi at snakke om, hvor AaB skal hen og hvilke ambitioner, som ligger i klubben.

-  I den forbindelse har vi også set på, hvordan vores team skal se ud, så der har været mange samtaler individuelt og i grupper, og så var det dagens beslutning, der blev udfaldet af de snakke, og vi kom frem til, at vi skulle ændre.

- Vi laver ikke bare de her ændringer med baggrund i de sidste fire kampe. Det er med tanke på den øvelse, hvor vi har set på det over tid. 

- Men det er en god timing nu, hvor vi har brug for 100 procent energi i spillertruppen, staben og at vi går all-in. Vi skal være glade, smile og stå sammen, og det er det, der gør, at vi har lavet ændringerne allerede i dag og ikke efter sæsonen.

Hvorfor er det ikke sket tidligere?

- Det er altid et godt spørgsmål, og timingen er altid svær. Når man tænker fremad om en organisation, så kan man tænke, om det skulle have været en eller fire uger før, men vi følte, det var det rigtige tidspunkt nu.

- Vi har snakket med alle i Superliga-teamet og så, at vi ville gå den her vej.

Hvorfor kan Steengaard og Allan K. Jepsen ikke gå den vej?

- Det, vi tror nu, er, at vi kan få udløst mere energi. Det er en spillertrup, som vi ikke synes har været, hvor den skal være i forhold til kvaliteten. Vi vil også gerne ændre lidt retning på vores arbejde. Vi har selvfølgelig snakket med de to, og der har vi fundet ud af, at vi er lidt uenige om nogle ting, og vi er blevet enige om, at det var den rette beslutning.

Hvad var I uenige om?

- Det handlede om, hvordan vi skal arbejde videre.

Kan du være lidt mere konkret? Hvor var I forskellige fra hinanden?

- Der er jo nogle ting, når man har så mange i et team og har haft dem til individuelle samtaler, så bliver nogle af tingene af personale-karakter og andre ting, som vi ikke kan melde ud. Først og fremmest er det vigtigt, at vi gør det nu med tro på, at vi løfter de kortsigtede præstationer i de vigtige kampe, vi går ind i.

- Så lige præcis, hvad der er blevet sagt i samtaler mellem medarbejdere, kan vi ikke gå ind på i detaljer, og det synes jeg ikke er rigtigt.

AaB's næste opgave er mod AGF på fredag i Aarhus.


Af Jonas Dalgård

5 kommentarer

Liguria4321 12:49          
... efter en længere proces med samtaler blandt staben, heriblandt de to assistenter, fandt (de) uenigheder om retningen for klubben, og derfor måtte Lasse Steensgaard og Allan K. Jepsen ud af vagten.

De uenigheder har de ledt efter længe og med lup for at have en god formulering parat: "uenigheder om retningen", - når offentligheden efterfølgende kommer løbende for at finde ud af, hvad der skete.
Kunne være sjovt at høre ham ´stå på mål´ for dét. Hvilke helt andre retninger ser to assistenttrænere for sig, som afviger så meget fra AaB´s intentioner, at der skal en fyring til.
Bold.dk gør faktisk et godt forsøg sidst i interviewet, kompliment for det.
ToonInStoke 13:13          
Jævnfør Lasse Stensgaard, så sagde han selv op i AaB den 18 juni, så fyring er det vel næppe?
slejser kongen 13:16          
Kan godt lide vores sports chef! Noget pondus i ham og glider af på den "fede" måde når det drejer sig om personale spørgsmål ! Tror i øvrigt det er hel rigtig med augo og pølsen ind som indpiskere !! Mangler bare lige Riisgaard også :)
Kom så de røde. Tror satme vi banker gymnasterne i weekenden
1917SIF 15:13          
AaB kommer igen under Friis. Nu tar de pokalen og må nok nøjes med 6. Pladsen denne sæson
PLorimer 23:10          
Det er fremtiden for AaB med mere specialicerede trænere de ikke kan være en del. Mere fokus på udvikling af spids kompetancerne frem Magnus typer og leverpostej spillere.

En udvikling jeg hilser meget velkommen. Der har været alt for langt mellem dem der kan noget særligt.

Der sker ting og sager nu hvor der er kommet nye folk til. Inge og Krogh er igang med et radikalt kurs skifte.

Det giver også menig med 6 mdr kontrakter til pølsen og Augo kommer ind lige før finale,n og får banket noget gejst og humor ind i truppen. efter 6 mdr er der åbnet for et anderles træner team kan komme ind.
Mandag 21. juni
Søndag 20. juni