LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

AaB forlænger med stadionsponsor

| Superligaen | 15 kommentarer
Vendsyssel tager endnu et point mod nordjysk storebror - se målene her
Langer gult kort ud til den forkerte: 'Nu må dommertrioen også komme ind i kampen'
'Jeg hader selvmål' - Klodset selvmål bringer AaB i knæ mod Vendsyssel
'Klasse fornægter sig ikke' - Andersen bringer AaB foran med fantastisk scoring
Kenneth Emil om 'udtryksløse, kedelige AaB': Har lyst til at smide en granat ned i omklædningsrummet
AaB forlænger med stadionsponsor
Foto: Getty Images

Infoboks

Randers FC - AaB
Superliga Nedrykning, Gruppe 2 (22/04)
bet365 2,30 3,50 2,87
NordicBet 2,40 3,50 2,85
Oddset 2,40 3,50 2,90
Stream Randers FC – AaB på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
AaB har forlænget aftalen med Aalborg Portland, der lægger navn til klubbens stadion.

Aalborg Stadion kommer også til at hedde Aalborg Portland Park de kommende år.

AaB har nemlig forlænget stadionsponsoratet med cementkoncernen Aalborg Portland frem til udgangen af 2021, oplyser klubben på sin hjemmeside.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan fortsætte vores stærke samarbejde med Aalborg Portland. Som to stolte institutioner i Nordjylland vil vi sammen udvikle oplevelsen på Aalborg Portland Park, så det i endnu højere grad kan være et samlingspunkt for hele Nordjylland, siger Thomas Bælum, der er administrerende direktør i AaB.

Aalborg Portland har været stadionsponsor i AaB siden 1. april 2017.

Stream Randers FC – AaB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

15 kommentarer

Bobby Axelrod 09:57          
AaB fyrer Gaarde efter sæsonafslutningen. Bliver spændende hvem der skal tage over.
Altvidende 10:34          
Desvære nej. Det er der ikke penge til, og nu efter vi skal køre Bilbao moddelen med 9 - 10 nordjyske talenter, så er der ikke det store brug for en dygtig sports direktør.

En introvert sportsdirektør sammen med en introvert bestyrelse er et fint match. Så ingen grund til at fyre ham.

Vi er ved at køre os i stilling til at Stryn´s ultra fedtfattige leverpostej bliver vores nye hoved sponsor.
BFM1978 10:49          
Wieghorst er røget ud og det var på høje tid, men det tager lang tid at rydde op efter ham. Om Friis er den rette træner ved jeg ikke. Jeg tror han er udmærket i en overgang til, at talenterne er vokset med opgaven. Men så tror jeg også, at der skal en ny træner til at tage trinnet op fra 4-6 i superligaen til 1-3.
Bobby Axelrod 11:09          
Jeg ved med sikkerhed han ryger. En af mine bekendte var ude at gå en runde med en af AaB´s storaktionærer. På et tidspunkt diskuterer de AaB og Gaarde bliver også omtalt, og så siger han "jamen han er færdig. Han har skampulet klubben de sidste tre år, så han skal væk."

Rydde op efter Wieghorst??? Det er sgu da Gaarde der skal ryddes op efter.
Dreamworkz 11:10          
@BFM før AaB kan tage skridtet fra 4-6 til 1-3, skal man lige tage skridtet fra 8-11 og så til 4-6 pladsen. AaB er ikke blandt de 6 bedste klubber i DK. Lige nu ej heller blandt top 8.
Tenver 11:13          
Det mest skræmmende er at der røget på 5-10 millioner ad gangen på stort set ingenting.

Gaarde skal have noget kredit, men hans bommerter har været ekstremt dyre.

Og mon ikke aktionærerne/bestyrelsen så tænker, at når de ikke kan sætte sigtekornet på træneren, så må man rette det mod (sports-)direktøren.
FC Nordsjælland 11:32          
Vi er ved at køre os i stilling til at Stryn´s ultra fedtfattige leverpostej bliver vores nye hoved sponsor.
Hov, hov - Stryhns er allerede sponsor i FCN. Fingrene væk.
Om Friis er den rette træner ved jeg ikke. Jeg tror han er udmærket i en overgang til, at talenterne er vokset med opgaven. Men så tror jeg også, at der skal en ny træner til at tage trinnet op fra 4-6 i superligaen til 1-3.
Jeg har fulgt lidt med i debatten blandt AaB´s fans, og med al respekt så forekommer forventningerne altså urealistiske.

Idrættens Analyseinstitut har lavet en større analyse af sammenhængen mellem økonomi og sportslige resultater over ca. 15 år og kommer her frem til, at økonomien udgør omkring 70% af grundlaget for de sportslige resultater. Der er lavet flere tilsvarende analyser i andre ligaer og resultatet ligger stort set altid på omkring +70%. I fohold til top-3 ligger AaB´s sportlige budgetter kun på ca. 40% af gennemsnittet i top-3 og der er dermed slet ikke økonomiske muskler til at være en fast del af top-3. Nedenstående Tipsbladets estimater til klubbernes investeringer i Superligatrupperne i februar 19 - inkl. trænere, afskrivning på transfers, bonus etc.

Klub februar 19
FCK 125
BIF 90
FCM 87
AGF 42
AaB 38
OB 32
FCN 30
VB 28
RFC 25
SJE 23
EFB 23
ACH 23
HOB 14
VEN 13

Med i ovenstående bør medtænkes, at AaB har skruet omkring 50% op for budgetterne i de sidst få år - dog uden tilsvarende sportslig succes.

Man kunne i stedet have som en meget ambitiøs målsætning a la FCN (et par år frem i tiden) at være en udfordrer til top-3.

Når man nu ikke har de økonomiske muskler, må man i stedet arbejde med forretningsmodellen. Her satser AaB på at bringe omkostningerne ned ved i højere grad at udvikle egne spillere (men investerer ikke tilsvarende FCK, FCM, BIF, FCN i talentudviklingen) og så supplere op med 1-2 transfers med profiler, hvilet pt. gør AaB til den 4.-5. største indkøber i Superligaen på transfermarkedet. Hvad der så adskiller AaB fra de fleste øvrige top-6 bejlere er det store fokus på lånespillere hvor man på billig vis kan få noget kvalitet ind - men hvor AaB eklatent har fejlet i at scoute de rigtige.

AaB har ikke råd til at investere yderligere i truppen, tværtimod er der netop kommet besked fra bestyrelsen at omkostningerne skal bringes ned.

Her er muligheden velsagtens:
* at blive bedre til at finde lånespillere
* at scoute bedre
* at bringe flere talenter frem
* at få flere sponsorer

AaB kører med en strategi om en lokal forankring ved at arbejde med lokale talenter. Dette har formentlig til formål at sikre en større opbakning i lokalområdet og dermed et lokalt projekt med en klar linie der har til formål at tiltrække flere sponsorer, der igen medfører en bedre økonomi.

Lige pt. rode man rundt med at man har ansat de forkerte trænere, man skal rydde op efter. At man har fejlscoutet lånespillere, som man skal have udskiftet. At man har investeret lidt større midler end man egentlig havde råd til for at opnå større sportslig succes og dermed er tvunget til at skære ned på udgifterne. At man formentlig bliver nød til at investere yderligere i talentudviklingen hvis man vil på niveau med de 4 store talentudviklere.

Sportlig succes kan selvfølgelig ikke KUN opgøres matematisk som Idrættens Analyseinstitut har forsøgt på. Det er dog et fakta, at vil man kontinuerligt være i toppen er visse økonomiske muskler en forudsætning. Har man ikke økonomien kan man i stedet satse på at udvikle sin forretningsmodel som AaB gør el. alternativt tage et quick-fix og forsøge at investere sig til succes, men med fare for også at gå konkurs (men formentlig blive reddet af en sugardaddy el. kapitalemission i sidste øjeblik).

Den store bebrejdelse pt. tror jeg ikke skal rettes mod Gaarde, men snarere mod kvaliteten af scouting. Derudover skal der investeres en del i talentudvikling. Strategien om det lokale projekt og forankring og lave omkostninger gennem egenudvikling og lånespillere virker fornuftig nok. Det er nok snarere udførslen af den som er problemet.
Lørdag 20. april