Luk

AaB kigger langsigtet: Fuld tiltro til nyt projekt

| 3F Superliga | 7 kommentarer

Infoboks

AaB - FC Midtjylland 0-2
Superligaen Grundspil
27' 0-1 Sory Kaba
72' 0-2 Evander Ferreira

AaB har ikke fået en pointmæssigt god start under holdets nye træner, men nordjyderne har is i maven.

AaB præsenterede kort før årsskiftet Martí Cifuentes som ny cheftræner.

Spanieren har imidlertid ikke fået en drømmestart. Det er kun blevet til to point efter fire kampe. Fredag aften tabte AaB på hjemmebane med 0-2 til FC Midtjylland.

Det rækker til en aktuel syvendeplads og et hul på tre point op til Sønderjyske, der ligger på den sjetteplads, som giver en billet til mesterskabsspillet.

- Vi har haft en svær start mod gode modstandere, hvor vi ikke har fået de point, som vi ønsker. Så i øjeblikket skal vi ikke tænke på top seks.

- Vi skal fokusere på vores præstationer, for der er masser af point at spille om. Vi har gode muligheder for at nå det endnu, siger Martí Cifuentes.

AaB's sportschef Inge André Olsen er ikke tilfreds med det pointudbytte, som klubben har fået i foråret. Men sportschefen fokuserer på det store billede i det nye projekt under Cifuentes.

- Vi har stadig meget at arbejde med. Det handler om, at vi udvikler hver enkelt spiller.

- Og så er det mit ønske, at vi bliver et helvede at spille mod på Aalborg Portland Park.

Inge André Olsen fortæller, at det ikke vil betyde det store for klubbens økonomi, hvis top seks glipper.

- Vi er en klub, som er bygget op omkring at sælge spillere. Det vil ikke betyde det store for økonomien, hvis ikke vi kommer i top seks, siger han.

AaB's vikarierende anfører Rasmus Thelander var ikke tilfreds med sit holds indsats i de afgørende momenter i kampen mod FCM fredag aften.

- Vi manglede kynisme i begge ender af banen. Vi forærede de to mål til Midtjylland, og det var simpelthen ikke godt nok.

- Men vi er gået i gang med et nyt projekt, og jeg har stadig fuld tiltro til, at vi nok skal lykkes, siger AaB-forsvarsspilleren.

/ritzau/

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Jonas Dalgård

7 kommentarer

Ranken 09:00          
Nej, AaB har ikke fået en pointmæssig god start. MEN, spillet er endnu værre, de rammer nogenlunde det samme niveau nu, som da Holgerssen, Safranko og de andre gutter løb forvirrede rundt og forsøgte at lave en retningsbestemt tæmning ned mod eget mål :(
Vladimir 09:58          
Ja AaB spiller elendigt, jeg tror ikke engang at det rækker til top 4 i 1. division. Der er købt en del nye spillere, men de fleste er bare ikke gode nok. Hvorfor ikke nøjes med noget mindre og i stedet få et par gode klassespillere. Jeg tror ikke på en nedrykning i år, men den nuværende trup og træner vil få meget store problemer næste år.
Syv7 11:39          
Hvis Lyngby sætter noget godt sammen, og de virker til at spille godt, så kan AAB godt allerede få problemer i denne sæson!
PLorimer 12:17          
Ro på og glæd jer nu over der blæser nye vinde på Hornevej. Slut med gamle AaB drenge der skal hyres til stillinger de ikke magter, men er blevet ansat fordi de var gamle AaB drenge og kendte klubben og kulturen.

Vi når måske ikke at klemme os med i top 6 men det gør heller ikke så meget i denne sæson. Vi kommer aldrig i nedryknings fare, vi har mødt top holdene i sæson starten, så vi kan dårligt forlange større point udbytte. Samt vores 2 største profiler er skadet pt.

Specielt Hiljemark er savnet på den midtbane, ham i stedet for Kaketo vil gøre underværker på det hold. Og Lucas ligeså i stedet for børsting. Jeg har stor tiltro til de ting der sker omkring holdet og klubben lige nu. Men det kræver tid, det er ikke gjort over night.
Zinras 12:43          
Nu er jeg ikke AaB-fan, men det der har bekymret mig i længst tid ift. klubbens egne ambitioner er deres noget tvivlsomme transferstrategi: Det der med gamle profiler der er gået i stå + lottokupon + ungdom er sgu en farlig kombination når man både skal være sælgende klub OG være i top 4. Rent ud sagt lugter det sgu lidt af BSN her i Århus, omend omsændighederne dog er bedre.

Men Aab er ikke længere førende på ungdom og de risikerer jo ret hurtigt at dumpe ned på en plads som nummer 6 eller 7 i ligaens økonomi hvis SJEs nye ejere investerer lidt eller FCN holder op med at være 100% naive i deres ageren sportsligt. Det er selvfølgelig godt at nepotismen er på vej ud af toppen af organisationen, men jeg er bange for at det godt kan blive slemt med for mange sæsoner der glipper. Inge kan sige hvad han vil, men det bliver jo ikke nemmere at sælge spillere når man ikke engang kan være med der hvor det er sjovt i ligaen.
Sarriá 15:17          
Hørt PLorimer@
Hermes Trismegistos 15:41          
Enig med PLorimer. Det tager tid. Nyt projekt, nye spillere, ny træner, nye ideer og ny taktik. Og tålmodighed er vigtigt og alt det der. Det skal bare helst ikke tage så lang tid at vi rykker ud af ligaen i mellemtiden. Og jeg må sige, at jeg godt kunne frygte at det kunne komme dertil, med et grimt og alt, alt for spændende nedrykningsspil, hvis spillet som helhed ikke bliver betydeligt bedre relativt hurtigt.
Torsdag 25. februar