LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

AaB klaskede EfB i Friis' cheftrænerdebut

| Superligaen | 42 kommentarer
AaB klaskede EfB i Friis' cheftrænerdebut
Foto: Getty Images / Jan Christensen

Jacob Friis fik en fantastisk cheftrænerdebut for AaB, da de i hans første kamp i spidsen besejrede Esbjerg med hele 4-1.

AaB fyrede tidligere på ugen Morten Wieghorst og fredag aften stod den midlertidige cheftræner Jacob Friis i spidsen for holdet for første gang.

Det gjorde han på udebane mod et Esbjerg-mandskab, som har leveret godt i denne sæson og som indtager tredjepladsen i tabellen.

Men det var de nordjyske gæster, der satte sig på begivenhederne fra kampens start. De skabte nogle muligheder, hvor den største var til Kasper Kusk. Han fik en glimrende skudmulighed på kanten af feltet, men hakkede bolden forbi.

Esbjerg kom bedre ind i opgøret og tog bolden mere til sig, men sled med at skabe de helt store målchancer. 

Til gengæld leverede de en målchance til AaB i den anden ende. Markus Halsti kiksede en aflevering, som Tom van Weert opsnappede. Han skød, men blev blokeret. Bolden havnede dog lige for fødderne af Lucas Andersen, der bragte AaB på 1-0.

Samme Andersen var på pletten få minutter senere. Rasmus Thellufsen modtog et indlæg bagerst i feltet og han fik flot dirigeret den ind centralt, hvor Andersen kom foran sin direkte oppasser og sørgede for en AaB-føring på 2-0 ved pausen.

Hjemmeholdet kom stærkere ud til anden halvleg og Adrian Petre var tæt på at reducere, da han sparkede et frispark på stolpen. Kort efter havde de endnu et godt forsøg, som sneg sig uden om stolpen.

Så stod der dog AaB på begivenhederne igen. Rasmus Thellufsen tog et træk ind i feltet og lagde bolden over i det lange hjørne. 

To minutter senere stak van Weert afsted i venstresiden og han lagde en bold skråt tilbage. Lucas Andersen hoppede over den og den lå til Kasper Kusks venstreben. Han lagde den flot i mål til 4-0 til AaB.

Esbjerg forsøgte at komme frem og reducere og det gav muligheder i begge ender. Oti havde en god afslutning, som Rinne snuppede, men på det efterfølgende hjørnespark pandede Joni Kauko en reducering i nettet.

Der faldt ikke flere mål i opgøret og derfor endte det med en 4-1-sejr til AaB i Jacob Friis' cheftrænerdebut.

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nanna Møller Karlsen
Søndag 26. maj
Lørdag 25. maj