Luk

AaB knuste EfB efter vanvittig første halvleg

| 3F Superliga | 56 kommentarer

Infoboks

AaB - Esbjerg fB 4-0
Superligaen Grundspil
19' 1-0 Lucas Andersen
31' 2-0 Frederik Børsting
33' 3-0 Mikkel Kaufmann
45' 4-0 Lucas Andersen

AaB spillede fantastisk og smadrede Esbjerg med hele 4-0 i Superligaen. Alle AaB's mål blev scoret i første halvleg.

Søndag eftermiddag mødtes AaB og Esbjerg i Aalborg i Superligaen, hvor særligt Esbjerg havde fået en sløj pointhøst inden opgøret med blot et enkelt point i fire kampe.

Værre for gæsterne var det, at cheftræner John Lammers afsonede karantæne og dermed så kampen fra tribunen. Han havde dog en enkelt ændring til kampen, som var en startplads til Jesper Lauridsen på venstreback.

For AaB var der startdebut til Oliver Klitten i angrebet, da han erstattede skadede Tom Van Weert, mens Frederik Børsting var med i stedet for Robert Kakeeto.

Esbjerg lagde bedst fra land og var farligst i kampens indledning, hvor Yari Yakovenko efter otte minutter fik bolden i nettet. Esbjerg-angriberen var dog blevet fanget i en snæver offside, og dermed blev målet underkendt.

AaB kom så småt bedre med, og det gav hurtigt afkast.

Efter 18 minutter kom Mikkel Kaufmann driblende ind i feltet ved baglinjen. Han blev tacklet bagfra og væltede, og det fik dommeren til at pege på pletten til stor frustration for Esbjerg-spillerne, som ikke mente, at kontakten var nok til et straffespark.

Det ændrede dog ikke på, at AaB-anfører Lucas Andersen kunne gå til bolden og sparke AaB foran 1-0 med et sikkert straffe, hvor Jeppe Højbjerg gik til den modsatte side.

Siden gik det stærkt i Esbjergs ende, for 12 minutter senere brød Frederik Børsting bolden på linje med Esbjerg-forsvaret, og så kunne midtbanespilleren overløbe Markus Halsti og flot placere bolden forbi Højbjerg til 2-0.

To minutter senere kunne AaB på ny fejre en scoring, da Oliver Klitten med et skarpt træk satte Rodolph Austin fuldstændig, inden han fandt en umarkeret Kaufmann, som resolut sparkede bolden i mål til 3-0.

Endnu værre nåede det at blive for Esbjerg i første halvleg, som i halvlegens sidste minut tog et frispark i en farlig situation.

I stedet for at sparke bolden indover, så lagde Esbjerg bolden fladt ud for feltet, hvor Joni Kauko hurtigt blev presset, og så stormede AaB afsted i en kontra.

Børsting lagde bolden frem til Lucas Andersen, der flot tog den med mod EfB-målet. Han havde en mulighed for at spille bolden til højre, og den udnyttede han til at få Højbjerg i tvivl, så Andersen selv kunne lægge bolden i kassen uden problemer.

Pauseresultatet forblev 4-0, og efter pausen fortsatte AaB med at være dominerende, og værterne havde flere fine muligheder i anden halvlegs første del for at gøre ondt værre for Esbjerg.

Skarpheden fra første halvleg lod dog til at være udløbet, for AaB fik ikke øget føringen på trods af fortsat overtag og chancer i kampens slutning.

Dermed endte kampen 4-0 til AaB, der noterer sig sæsonens anden sejr. Esbjerg er fortsat på et point efter fem kampe.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Jonas Dalgård
Søndag 20. september