Luk

AaB med storsejr efter flere Lyngby-fejl

| Sydbank Pokalen | 24 kommentarer

Infoboks

Lyngby - AaB 0-4
Sydbank Pokalen
22' 0-1 Iver Fossum
31' 0-2 Milan Makaric
48' 0-3 Frederik Børsting
84' 0-4 Marcus Hannesbo

AaB slog Lyngby med 4-0 i Sydbank Pokalen i en kamp, hvor de kongeblå gav flere chancer væk.

Den danske pokalfodbold ruller i disse dage. Tirsdag skulle AaB forbi Lyngby Boldklub i tredje runde af Sydbank Pokalen.

Til opgøret havde nordjydernes cheftræner Marti Cifuentes foretaget fem ændringer sammenlignet med fredagens 2-0-sejr over OB i 3F Superligaen. 

Jacob Rinne, Frederik Børsting, Malthe Højholt og Louka Prip var røget på bænken, mens Rasmus Thelander var ude med en skade. Derudover måtte Mathias Ross trække sig kort inden kampen grundet sygdom.

Lyngby havde fået en godkendt start på 1. division med fem sejre, ligesom de i pokalturneringen havde besejret Østerbro IF med 9-0 og Tårnby med 5-1 i de foregående to runder.

Hjemmeholdet startede også bedst og var tæt på en drømmestart, men reservekeeper Andreas Hansen hev en god redning frem, og så var han kommet godt fra start.

Herefter låste spillet sig mere fast, og det lignede to hold med respekt for hinanden.

AaB begyndte dog så småt at røre på sig efter et kvarters spil. Norske Iver Fossum, der har lavet tre mål i 3F Superligaen, var storspillende, og han var tæt på at bringe udeholdet foran.

Tre minutter efter viste Frederik Schram prøver på sine gode egenskaber i Lyngby-buret, da han afviste et skud fra Jakob Ahlmann, som i fraværet af Mathias Ross havde overtaget anførerbindet.

Den forløsende 1-0-scoring kom fra AaB's formstærke nordmand. Den nordmakedonske angriber Aleksander Trajkovski fandt Fossum, der scorede sikkert.

Herefter fik Lyngby det sværere og sværere, og det udnyttede serbiske Milan Makaric. Et stort koks i Lyngbys forsvar gjorde, at han fra kanten af feltet uden problemer kunne gøre det til 2-0, som var stillingen ved pausen.

Fra anden halvlegs start havde Lyngby ikke rigtig fået afstemt, hvordan de skulle undgå flere defensive fejl. 

Gustav Mortensen lavede en dårlig brysttæmning og kom til at servere den for fødderne af Frederik Børsting. 3-0 til AaB.

Herfra stod der AaB på det meste, og det skulle også blive til 4-0.

Marcus Hannesbo kom først på et hovedstød ved bagerste stolpe i det 84. minut og kvitterede for Kasper Kusks indlæg.

Dermed blev tredje runde endestationen for Lyngby i denne udgave af den danske pokalturnering, mens AaB er sikret endnu en kamp.


Af Rasmus Glud

24 kommentarer

Tjibi 20:26          
Gik vel nogenlunde som alle regnede med
Big Ben 20:28          
Nja, det er jo ikke længe siden, at vi var pivheldige med at spille 2-2 samme sted, om end vi dog slog Lyngby 4-0 i Aalborg et par uger senere med en Lucas Andersen i krigshumør.

Stillede Lyngby op i nogenlunde stærkeste opstilling? Det er alligevel lidt vildt, hvis vi - selv med en del udskiftninger i truppen - kan køre dem ud af banen på den måde?
ohyeahdamo 20:48          
Det var mere eller mindre en hel b kæde lyngby stillede med - med undtagelse af et par enkelte spillere. Stadig alt for ringe, især de personlige fejl. Ingen grund til at bruge Schram igen.
Dr Phil 21:04          
Det er sgu en ærgelig tendens når det svagere hold viser så lidt respekt for pokalturneringen, at de reelt ikke giver sig selv en mulighed for at vinde.

Når et 1. eller 2. div. hold stiller op mod et superligatophold, og ikke engang stiller med de bedste spillere, kan de jo principielt lige så godt bare blive væk og tage et skrivebordsnederlag på 3-0.

Alternativt kunne man bare fra start vælge at sige man ikke gider være med i pokalturneringen.

Men fin sejr, og det lyder jo til at der var fuld kontrol kampen igennem, så det må alt andet lige give holdet endnu en booster til selvtilliden.
Big Ben 21:11          
Jeg er enig. Det er en gang fis; navnlig, når man tager i betragtning, at AaB i fjor røg ud til B 93!

Det sker jo jævnligt, at 1. divisionshold udfordrer Superligahold helt til målstregen eller mere, og jeg har altså ikke så høje tanker om mit eget AaB, at jeg opfatter Lyngby som fuldstændig chanceløse i en sådan dyst...
Bluebold 21:15          
Et 1 divisions mandskab har vel lige så stor ret til, at give deres unge spillere chancen, som et superliga hold.
Vores topscorer Frederik Gytkjær har f.eks en noget kedelig skades historik. Lyngby har en lille ambition om oprykning, og det vil være vanvid at risikere noget med ham denne pokalkamp.
Tillykke til Aab, og vi klarer os nok uden en turnering, vi realistisk set ingen chance har for at vinde.

Havde Lyngby haft lidt lodtræknings held længere hen i turneringen , og havde mødt Aab f.eks 1 - 2 runder senere, var der nok blevet satset med 1. holdet.
Randy 21:29          
Realistisk set bliver det nok et Superliga hold der tager pokalen og billetten til Europa men derfor kan 1-2 divisions holdene vel godt tage turneringen seriøst selvom de ikke har udsig til at vinde den!
Mandag 18. oktober