Luk

AaB-nordmand gav Hjalte Bo mareridtsdebut

| 3F Superliga | 73 kommentarer

FC København tabte 1-2 til AaB og spillede uden de store idéer i første kamp efter fyringen af Ståle Solbakken. Iver Fossum scorede AaBs to kasser og Rasmus Falk scorede sent.

Der var lagt op til en uhyre spændende dag i Parken søndag, da FCK for første gang skulle i kamp efter fyringen af Ståle Solbakken.

Samtidig var Mathias Zanka Jørgensen igen i FCK-trøjen, da han var blandt de startende 11 i Hjalte Bo Nørregaards første startopstilling som midlertidig FCK-chef.

Desuden var Rasmus Falk tilbage efter en skade, mens AaB gav debut til Oskar Hiljemark, osm kom til Aalborg på transfervinduets sidste dag.

Fra kampens start var FCK som ventet mest dominerende på bolden, men det kneb for de hvidblusede med at skabe chancer mod et velorganiseret AaB-forsvar, hvor også Oskar Hiljemark på midten startede godt.

Efter godt 20 minutter blev det sværere for FCK, der måtte se topscorer Kamil Wilczek gå fra banen med problemer i ryggen, og han blev erstattet af Pep Biel.

Efter udskiftningen fortsatte FCK på bolden, mens AaB lurede på omstillinger, og sådan en blev afgørende mod slutningen af første halvleg.

Efter 35 minutter blev Lucas Andersen sendt afsted på kanten, og han smækkede en fantastisk aflevering ind foran mål, hvor norske Iver Fossum udnyttede dårlig kommunikation mellem Peter Ankersen og Mathias Zanka Jørgensen, så han helt fri kunne score til 1-0.

Mathias Zanka var tæt på at gøre skaden god igen kort efter, da han kom på en dødbold, men han headede bolden forbi mål.

Men det skulle blive værre endnu for FCK, da Iver Fossum igen slog til lige inden pausen.

En løs bold dumpede ned foran feltet, og her var Jores Okore manden, som var først på bolden. Han chippede den i dybden til Fossum, som sikkert nettede til 2-0, og så var der lidt at tænke over i pausen.

Meget blev dog ikke ændret for FCK, som igen var på bolden efter pausen uden at være synderligt farlige.

Der var få afslutninger, og de afslutninger, der blev sendt afsted, var ufarlige.

AaB var ikke meget på FCK's halvdel i anden halvleg, men både Lucas Andersen og Jakob Ahlmann kom frem til to gode skud fra distancen, og med 20 minutter igen kunne FCK endelig notere sig for en stor chance.

Mohamed Daramy chippede med et Laudrup-lob bolden ind i feltet, hvor Rasmus Falk var fri – fynboen fik dog kun tjattet til bolden, og så kunne Rinne sikkert redde.

FCK ledte og ledte efter skyggen af muligheder, men de kom ikke, og til sidst satsede man så ved at sende Marios Oikonomou ind i angrebet.

Til allersidst fik FCK dog skabt en smule spænding. Rasmus Falk deltog i en et-to-kombination, og så kom han fri i feltet og sparkede bolden i kassen til 2-1.

Det skulle dog ikke blive til flere scoringer, og så tabte FC København altså 1-2 til AaB.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Jonas Dalgård
Lørdag 31. oktober
Fredag 30. oktober