LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

AaB og VB mødes i Superliga-klassiker

| Superligaen | 7 kommentarer
AaB og VB mødes i Superliga-klassiker
Foto: Getty Images

Infoboks

OB - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (17/02)
bet365 1,66 3,75 5,00
NordicBet 1,62 3,90 5,85
Oddset 1,62 3,90 5,70
Stream OB – Vejle Boldklub på Eurosport Player
Advertisement
Det er et par af dansk fodbolds mastodonter, der mandag aften brager sammen i Superligaen. AaB tager imod Vejle Boldklub.

Aalborg Boldspilklub blev tilbage i 1885 grundlagt som en af de første nulevende fodboldklubber, og seks år senere kom Vejle Boldklub til verden.

I første omgang var de to klubber faktisk cricket-klubber, og først i 1902 kom fodboldafdelingerne til.

De to klubber var altså nogle af de første på det danske fodboldlandkort, og derfor er det noget af et traditionsopgør, der venter, når de to hold mandag mødes i Superligaen for første gang i ni år.

Sidst, de to mødte hinanden, var i 2008/2009-sæsonen, hvor AaB vandt to af de tre møder, mens det sidste endte uafgjort.

De to mandskaber har i alt spillet imod hinanden 28 gange, siden Superligaen blev oprettet tilbage i 1991. AaB har vundet 18 gange, VB har vundet tre gange, og så har de spillet uafgjort syv gange.

Mandag aften gælder det så kamp nummer 29, som bliver sparket i gang klokken 19.00 i Aalborg.

Dagens højdepunkter:
19.00: AaB - Vejle Boldklub
19.00: Sirius - Hammarby
21.00: Girona - Celta Vigo

Stream OB – Vejle Boldklub på Eurosport Player
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

7 kommentarer

Jyllands rubin 06:35          
Ikke meget optimisme og finde i den statistik, hvordan ser set ud før 1991 der må vi da have slået dem et par gange?
Jyllands rubin 07:05          
25-14-17 i VBs favør. I øvrigt bemærkelsesværdigt at kun i en af Vejles mesterskabssæsoner har AaB spillet med i den bedste række, hvilket iøvrigt også gør sig gældende omvendt.
Poor Scouser Tommy 08:59          
VBs superligastatistikker er sjældent værd at råbe hurra for. Derfor ser vi ofte lidt skidt ud. For alle ved jo, at dansk fodbold først startede, da ligaen skiftede navn...
Big Ben 09:05          
Hvis AaB har slået Vejle 18 gange i Superligatiden, må klubben vel også nødvendigvis have mere end 17 sejre mod Vejle sammenlagt, hvis vi regner hele Danmarksturneringen med.

Men hold da op, hvor var AaB godt nok "Jyllands syge mand" før Superligaens indførelse: 2 bronzemedaljer - hvoraf den ene stammer fra 1936! - og 2 pokalsejre indtil 1995. Det er jo absurd dårligt, når man sammenligner med klubber som Esbjerg og Vejle, der begge - sammen med AGF - har 5 danske mesterskaber bag sig. Mener i øvrigt også, at Vejle aldrig nogensinde havde prøvet at rykke ned indtil 1991.
Gustav09 10:30          
Bold.dk, overskriften, synes som alle kampe Vejle er involveret i er såkaldte klassikere - måske en anelse anstrengt, da VB nærmest ikke har været i SL i dette årtusinde
Hesteklapper 13:46          
VB lå uafbrudt i bedste række fra 1956 til 1991
Poor Scouser Tommy 13:55          
Bold.dk, overskriften, synes som alle kampe Vejle er involveret i er såkaldte klassikere - måske en anelse anstrengt, da VB nærmest ikke har været i SL i dette årtusinde
Nu blev der jo også spillet fodbold i det forrige årtusinde og begrebet er vel (i sportssammenhæng) netop defineret ved at være en begivenhed, der vækker et ekko fra fortidens store begivenheder og bedrifter.

Jeg vil personligt ikke definere AAB-VB som en klassiker, i og med klubberne har haft deres storhedstid i forskellige epoker. I den nuværende Superliga, vil jeg kalde følgende kampe, som VB er involveret i, klassikere i dansk fodbold: VB-AGF (en ægte klassiker), VB-EfB, VB-OB og til dels VB-Brøndby.
Lørdag 16. februar