Luk

AaB reddede sen remis i livlig premiere

| Superligaen | 50 kommentarer
AaB reddede sen remis i livlig premiere
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Debuterende Markus Holgersson udlignede sent, da AaB reddede 1-1 mod oprykkerne AC Horsens. Bubacarr Sanneh havde bragt østjyderne foran.

Oprykkerne AC Horsens gæstede søndag AaB i holdenes sæsonpremie, og der var debutanter på begge mandskaber. Gæsterne havde Kim Aabech og ex-AaB'eren med fra start, mens værterne havde Markus Holgersson og Marco Meilinger i sin startopstilling.

Og især Meilinger gjorde sig særdeles godt bemærket i opgøret, især før pausen. Efter et lille kvarter lavede han en super pasning i dybden til Frederik Børsting, der dog sparkede den store mulighed lige forbi rammen.

AaB var som ventet mest på bolden, men gæsterne gjorde sig i flere omgange også farlige. Især Andre Bjerregaard fik mulighederne, men han nåede akkurat ikke frem til Kim Aabechs indlæg, og to gange klarede Nicolai Larsen skudforsøg fra angriberen.

Meilinger forsøgte sig også fra distancen, men Horsens-keeper Nicklas Dannevang var vågen, og det samme var Horsens-defensiven, da Nicklas Helenius kort før pausen var ved at komme frem til en stor chance.

Det var 0-0 ved pausen, og det var også stillingen ti minutter inde i anden halvleg efter en AaB-domineret start uden markante muligheder. Men så blev ballet også åbnet, og det var gæsterne, der benyttede sig af en af deres mest markante styrker.

Frederik Møller slog et hjørnespark i feltet, og her sled stopperen Bubacarr Sanneh sig foran Kasper Pedersen og headede bolden i kassen. En glimrende Superliga-debut af den bomstærke stopper.

Kort efter forsøgte Bjerregaard sig med et vinklet skud, men denne gang stod stolpen i vejen, og AaB kunne ånde lettet op og i stedet jagte udligningen.

Børsting og Kasper Risgård kom begge ret hurtigt frem til fornuftige muligheder, men havde ikke den nødvendige saft, kraft og præcision i sine afslutninger.

Den indskiftede AaB-debutant Sebastian Grønning faldt i Horsens-feltet efter en duel med Peter Nymann kort, men ikke nok til at udløse et straffespark fra dommer Dennis Mogensen, og kort efter fik selvsamme Grønning en gigantisk hovedstødschance tæt under mål, men den unge angriber fik ikke ordentlig ram på bolden.

Slutfasen var præget af et tungt AaB-pres, og efter 89 minutter gik den ikke længere for Horsens. Rasmus Würtz tæskede bolden mod mål efter et frispark. Dannevang klarede flot, men returen blev sendt i kassen af svenske Holgersson.

Begge mandskaber havde en halv chance for at vinde opgøret, men det sluttede 1-1 i en livlig premiere.

Stream AaB – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond
Lørdag 20. juli
Fredag 19. juli