Luk

AaB skruede op og nedlagde SønderjyskE

| 3F Superliga | 30 kommentarer

Infoboks

AaB - SønderjyskE 3-2
Superligaen Nedrykningsspil
33' 0-1 Anders K. Jacobsen
40' 1-1 Kasper Kusk
51' 2-1 Pierre Kanstrup
84' 3-1 Rufo
90' 3-2 Rilwan Hassan

SønderjyskE var foran 1-0, men så skruede AaB op for tempoet og vandt til sidst 3-2. AaB er nu nummer syv, mens SønderjyskE er nummer ni.

AaB og SønderjyskE tog mandag hul på deres 10 kampe i nedrykningsspillet, da de to mandskaber mødtes i Aalborg.

I AaB-lejren var der blandt andet et skift i formation, da Marti Cifuentes stillede til start med tre midtstoppere, da Daniel Granli kom ind fra start. Hos SønderjyskE var Glen Riddersholm tilbage på sidelinjen, efter træneren havde endt sin karantæne, og han havde skiftet tre mand i dagens anledning.

Blandt andet var der blevet plads til Pierre Kanstrup og Emil i forsvaret, mens Emil Frederiksen fik chancen fra start.

De var med til at give SønderjyskE den bedste start på kampen, og SønderjyskE stod da også for kampens første mulighed, som var en kæmpe en af slagsen.

Haji Wright fik bolden foræret i feltet af en tilbagelægning fra AaBs Pedro Ferreira, men amerikaneren sparkede lige på Jacob Rinne i målet, og så slap AAB med skrækken.

Siden udspillede sig en ganske lige og chancefattig kamp, indtil SønderjyskE igen tog overtaget, og det gav pote efter 33 minutter, hvor Anders K. Jacobsen kunne sparke bolden i kassen fra straffesparkspletten, efter Magnus Christensen havde haft hånd på bolden i feltet.

Den SønderjyskE-scoring fik dog gang i værterne på Aalborg Portland Park, for Marti Cifuentes' tropper kom længere frem og fik lagt et godt og stærkt pres på SønderjyskE, og kun syv minutter senere var der udlignet.

Det skete, da Jakob Ahlmann fik alt for meget plads og kom til baglinjen. Han forsøgte sig med et fladt indlæg, som Lawrence Thomas fik en lap på. Men australieren kunne kun halvklare, så bolden røg ud til en helt fri Kasper Kusk, der i et tomt mål kunne sende bolden i kassen til 1-1.

Resultatet holdt til pausen, og det var klart AaB, som kunne være mest tilfreds med det resultat, for SønderjyskE havde været det bedste hold.

Kanon anden halvleg af AaB

Det skulle dog ændre sig i anden halvleg, hvor Cifuentes' mandskab leverede et helt andet indtryk – han havde desuden været nødsaget til at skifte Jakob Ahlmann ud i stedet for unge Marcus Hannesbo.

SønderjyskE havde kortvarigt momentum, men så tog AaB overtaget, og efter 51 minutter fik værterne et hjørnespark.

Det skulle blive afgørende, da Kusk sendte bolden ind foran mål. Her kom Pierre Kanstrup op og uheldigvis for SønderjyskE-forsvareren ramte han bolden med ryggen, og så strøg læderet i mål til 2-1 til AaB.

Anders K. Jacobsen havde en udmærket mulighed efterfølgende, men SønderjyskE-angriberen sendte sig forsøg forbi, og så kunne AaB presse videre.

Kasper Kusk havde en kæmpe chance efter 59 minutter, men Lawrence Thomas reddede afslutningen fra tæt hold, og så levede SønderjyskE fortsat.

SønderjyskE forsøgte at skifte et par mand, men det gav ikke den fornødne effekt.

Trods føringen hold AaB sit pres højt på SønderjyskE, som sjældent lykkedes med at skabe noget som helst. En mulighed blev det dog til, men Haji Wright valgte at trække selv i stedet for at spille den, og så løb en ellers lovende mulighed ud i sandet i kampens afslutning.

Det tillod AaB at øge føringen til to mål, da vintertilgangen Rufo åbnede målkontoen i Aalborg, da han under hårdt pres fra Marc Dal Hende fik sendt en 3-1-scoring i mål.

I den dybe overtid fik SønderjyskE reduceret til 2-3 på et forrygende langskud af indskiftede Rilwan Hassan, men det blev også kampens sidste mulighed, hvorfor det altså endte med en nordjysk 3-2-sejr.

Dermed er AaB nu nummer syv i nedrykningsspillet, mens SønderjyskE er nummer ni med otte point ned til Lyngby under stregen. Lyngby har en kamp i hånden.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Jonas Dalgård

30 kommentarer

FRC 15:57          
Hvor er stoltheden og viljen ?
DaveEricGrohl 15:58          
3 point luner gevaldigt, 1. og 2. halvleg som nat og dag.

Men hvad er det lige der sker for Superligaen og de hands situationer efter vi har fået VAR? Det er jo en katastrofe, nu skal man bare skyde boldene op på hånden hver gang man er i feltet. Håbløst af dommer og VAR teamet. Overvej at et hold rykker ned pga. sådan en fejldom. De er nødt til at kigge på det her efter sæsonen. Vi havde en lignende dom på Brøndby stadion der tog 2 point fra os
Martinovic 15:58          
Den er der ikke. Pinligt hvad flere spillere præsterer. Glen har ikke mere at byde på, så farvel og tak til ham til sommer.
Dolly Blues 15:58          
Det er godt nok gået gevaldigt ned af bakke for SønderjyskE. Hvis Lyngby vinder i morgen, er der kun 5 point ned til stregen.

Det begynder at lugte lidt af en trænerfyring, gør det ikke det?
Martinovic 16:01          
Det begynder at lugte lidt af en trænerfyring, gør det ikke det?
Han har kontrakt for endnu et år, men både Glen og SE vil have bedst af at skilles til sommer.
DebatDude 16:03          
Pinlig indsats.
Landstræner 16:03          
Tiltrængt opmuntering.

God indsats generelt. Ahlmann og Pallesen IMO bedste AaB´ere. Pedro, Fossum, Kusk og Hannesbo gjorde det også godt. Ked af at se MC på banen igen - han giver intet og tager pladsen fra gode folk. Vil fx 100 gange hellere se Højholt spille pladsen. Børsting skal på pension hurtigst muligt. Han har nul spilintelligens og nul teknik, og idag var der end ikke saft og kraft i indhoppet. Mangler at se Prica vise han at han er fremtidens targetspiller. Dejligt at Rufo endelig kunne juble over en scoring :)

Havde MC i øvrigt ikke "mave på" først, dvs. ikke straffe?!
Tirsdag 20. april