Luk

AaB smadrede Lyngby efter stor kamp

| 3F Superliga | 38 kommentarer

Infoboks

AaB - Lyngby 4-0
Superligaen Nedrykningsspil
11' 1-0 Lucas Andersen
45' 2-0 Tom van Weert
80' 3-0 Tim Prica
88' 4-0 Tim Prica

AaB dominerede fra start til slut, da de fredag aften sendte Lyngby tættere på 1. division efter en sikker 4-0-sejr til hjemmeholdet fra Aalborg.

Der var meget på spil fredag aften, da AaB hjemme på Portland Park tog imod nedrykningstruet Lyngby i 3F Superligaen.

Her havde gæsterne i den grad brug for tre point, hvis de fortsat ville bevare håbet om overlevelse, hvor AaB derimod kunne holde fast på førstepladsen i puljen, der giver dem en playoffkamp om en mulig europæisk kvalifikation.

Hjemmeholdet havde Lucas Andersen med fra start, og han var i den grad i hopla i løbet af opgørets 90 minutter. 

Allerede efter 11 minutter havde han bragt sig selv i fokus, da Tom van Weert headede bolden på tværs til Andersen, som elegant lobbede bolden i mål fra kanten af feltet.

En flot scoring af hjemmeholdet, der satte gang i begivenheder i Aalborg. Få minutter senere var det nemlig van Weerts tur til at sende bolden over stregen, men denne gang blev målet underkendt efter en meget snæver offside.

AaB dominerede i store dele af første halvleg, hvor gæsterne fra Lyngby ikke havde meget at skyde med, og derfor var hjemmeholdet tættest på en ny scoring, da Iver Fossum testede Thomas Mikkelsen inde i Lyngby-målet, men keeperen fik skubbet bolden på stolpen.

Men kort tid før pausen havde AaB heldet med sig, da van Weert endelig kom på måltavlen og sendte AaB til pause med en fortjent 2-0-føring.

Prica på pletten i Aalborg

I anden halvleg skulle Lyngby komme med noget helt andet, men de havde en svær dag på kontoret fredag aften. 

Efter 52 minutter havde de dog chancen for at reducere, men Magnus Warming misbrugte den store mulighed, da Jacob Rinne hev en fredning frem.

Men selvom Lyngby forsøgte at komme tilbage i opgøret, så var AaB dygtige til at kontrollere spillet, og dermed fik gæsterne ikke de store muligheder. I stedet forsøgte AaB at få lukket opgøret, men Mikkelsen inde i Lyngby-målet stod i flere omgange i vejen.

Marcus Hannesbo fik blandt andet en kæmpe mulighed, da han blev sendt alene igennem, men han blev den lille i duellen med Lyngby-keeperen, da Mikkelsen endnu en gang hev en stor redning frem, men han kunne ikke blive ved i slutfasen.

Og med 11 minutter tilbage af opgøret formåede hjemmeholdet endelig at lukke og slukke fredagens opgør med en scoring til 3-0. 

Her splittede Kasper Kusk hele Lyngby-defensiven, da han lagde en perfekt aflevering til Tim Prica, som koldblodigt chippede bolden over en fremadstormende Mikkelsen.

Prica var dog slet ikke færdig med at imponere, da han også formåede at gøre det til 4-0, da han blev spillet helt fri helt mod Mikkelsen og sendte bolden sikkert ind i netmaskerne.

Det blev kampens sidste scoring, som dermed satte punktum for en stor AaB-præstation, da de fredag aften slog Lyngby med 4-0 i 3F Superligaen. 

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Raymund Nelausen
Onsdag 12. maj