Luk

AaB vandt over OB i målrigt opgør

| 3F Superliga | 39 kommentarer

AaB vandt onsdag aften 3-2 over OB i 3F Superligaens nedrykningsspil, hvor AaB tidligt kom foran, mens gæsterne fik reduceret to gange i løbet af kampen.

AaB tog onsdag imod OB, da de to tophold i 3F Superligaens nedrykningsspil var på jagt efter point, der kunne sende dem tættere på playoff til Europa.

Inden kampen var hjemmeholdet fra AaB på nedrykningsspillets førsteplads med 33 point, mens OB var lige efter med 30 point.

I kampens indledning var det AaB, der startede bedst.

Hjemmeholdet pressede på for en scoring fra første fløjt, og allerede efter otte minutter gav presset pote, da Tom van Weert modtog bolden lidt uden for OB-feltet, inden angriberen løb i feltet og med en kølig inderside fik passeret Sayouba Mandé i OB-målet, der erstattede en skadet Oliver Christensen.

Efter 17 minutter måtte OB foretage kampens første udskiftning, da en skadet Aron Thranderson blev erstattet med Emmanuel Sabbi.

Udskiftningen kunne dog ikke ændre på, at AaB fortsat var mest i kontrol i første halvleg.

Alligevel fik OB puttet bolden i mål i første halvleg, men en Issam Jebalis mål blev annulleret for offside.

Kort efter den annullerede scoring blev der tildelt et straffespark til AaB, da Alexander Juel Andersen havde arm på bolden. Iver Fossum skulle tage sig af hjemmeholdets straffespark, men den norske midtbanespiller brændte på en veloplagt Mandé i OB-målet.

Efter det brændte straffespark kom OB bedre med i spillet, men første halvlegs sidste store chance tilfaldt dog alligevel hjemmeholdet, da Iver Fossum igen fik en mulighed i feltet, men Sayouba Mandé var igen på plads med en redning.

Efter pausen kom OB godt fra start, hvor der blev presset fornuftigt på for en udligning, men det var hjemmeholdet fra AaB, der først fik bolden i mål i anden halvleg.

Blot 10 minutter inde i halvlegen blev et fladt indlæg sendt ind i OB-feltet fra højresiden, hvor Tim Prica stod på kanten af det lille felt. Bolden gik dog forbi angriberen og over på Alexander Juel Andersen, som endte med at sende bolden i eget net.

Med en 2-0-føring lignede det, at AaB var på vej mod tre sikre point, men blot 10 minutter senere fik Simon Okosun reduceret for udeholdet, da han kom højest på et hjørnespark.

Efter scoringen kom der mere energi i OB-spillerne, men det blev hurtigt afløst af nye problemer, da et nyt straffespark blev dømt fem minutter senere.

Denne gang var det Ryan Johnson Laursen, der havde armen på et indlæg. Dermed fik AaB en ny chance fra straffesparkspletten, som Kasper Kusk skulle tage sig af.

Mandé var dog igen klar inde på stregen, hvor han reddede kampens andet straffespark, og så var OB fortsat med i kampen. 

Efterfølgende bølgede kampen frem og tilbage mellem de to hold, hvor OB var mest på bolden, mens AaB havde chancerne i kampens slutning.

Hjemmeholdet skulle da også ende med at score en gang mere, da Tim Prica fik en god aflevering fra Lucas Andersen kort før tid, som angriberen tog med på sin førsteberøring, inden bolden blev sparket sikkert op i nettaget til 3-1.

OB fik dog reduceret en gang mere i kampens overtid, hvor Alexander Juel Andersen fik prikket bolden i mål efter et hjørnespark. 

Yderligere scoringer blev det ikke til i kampen, hvorfor AaB kunne juble over en sejr på 3-2.

Med sejren er AaB fortsat på førstepladsen i nedrykningsspillet, hvor de går op på 36 point. 

Der er fire point ned til SønderjyskE på andenpladsen, som vandt 1-0 på udebane over Lyngby Boldklub.

OB's sæsonkortsalg er i fuld gang. Du sikrer dig dit kort her.


Af Krister Olsen

39 kommentarer

metode 20:01          
Lucas Andersen har bare høj, høj klasse. Selv efter et længere skadeshelvede går han ind og er med længder den bedste spiller på banen omgående.

Fuldstændig unødvendigt at gøre det spændende ved at sejle rundt på de dødbolde, men lækkert med tre velfortjente point.
maldini94 20:01          
Lucas Andersen har været savnet! Tydeligt hvor meget han løfter det offensive spil.

I øvrigt meget solidarisk af Aab at brænde de to VAR-straffespark med vilje ;)
Ljatifi 20:02          
Hvor var det fedt med folk på stadion!!! Super vigtig, og fortjent AaB sejr. Han var go´ ham OB målmanden! Endelig lugtede detvlidt af AaB som jeg kender dem. Godt spil, fight, og nøøøøj hvor er Lucas helt enestående.
DaveEricGrohl 20:04          
Stærk indsats, fortjent sejr, jeg kan aldrig blive fan af de hands der bliver dømt, der også har kostet os 2 straffe imod her i foråret. Men indtil sommer er vi nødt til at affinde os med reglerne. Så heldigt nok at det ikke bliver afgørende i dag, vi var det bedste hold.
Sarriá 20:07          
Straffespark nr. 2 skal nu engang altid dømmes. Har intet med VAR at gøre.
guldtilOB 20:10          
Hvor er der langt mellem de underholdende kampe efterhånden. Den her var heller ingen god reklame for nedrykningsspillet.
Et hav af dårlige afleveringer og tekniske fejl.
VAR reglerne bør ændres til næste sæson. Kan ikke se det gør noget godt for sporten.
sjn 20:11          
Self skal straffes nummer 2 ikke altid dømmes :)

Ryan kan ikke nå at fjerne hånden da den bliver sparket op på den på rigtig kort afstand
Torsdag 13. maj