Luk

AaB'erne savnede Lucas Andersen i nederlag

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Efter nederlaget ude til FC Nordsjælland erkender Jores Okore, at AaB savnede Lucas Andersens kvaliteter.

Lucas Andersen har været en stor profil for AaB i denne sæson, og nordjyderne ser ud til at være særdeles afhængige af anføreren.

Søndag eftermiddag tabte nordjyderne for anden superligakamp i træk uden en skadet Lucas Andersen, da det sluttede 1-2 ude mod FC Nordsjælland.

Forsvarsspilleren Jores Okore bar anførerbindet i Lucas Andersens fravær, og han erkender, at den normale anfører var savnet.

- Selvfølgelig savnede vi Lucas, for han er en god og kreativ spiller. Han kan holde på bolden, og det manglede vi i store perioder mod FCN.

- Men vi skal kunne klare os uden Lucas, og jeg synes, at vi i den sidste halve time viste, at vi godt kan skabe chancer uden ham, siger Jores Okore.

AaB-træner Jacob Friis mener også, at fraværet af Lucas Andersen er en del af forklaringen, men han er dog ikke bekymret.

- Lucas står for en stor del af vores chancer, og når man tager ham ud af vores ligning, kan det selvfølgelig mærkes, siger AaB-træneren og tilføjer:

- Jeg synes ikke, det er bekymrende, men der er andre, som må tage over, selv om det er en stor opgave med en så dygtig spiller.

Jacob Friis peger blandt andre på Kasper Kusk som én, der skal løfte sig, og det er kantspilleren godt klar over.

- Jeg skal tage et større ansvar, når Lucas ikke er med, og det føler jeg mig klar til.

- Det var ikke min bedste kamp, og jeg ved, jeg kan meget mere, end jeg viste mod FCN, siger Kasper Kusk.

25-årige Lucas Andersen, der har kontrakt til sommeren 2024, har scoret fem mål i otte superligakampe for AaB i denne sæson.

/ritzau/


Af Thor Carlskov

5 kommentarer

Hynkjii 17:20          
Det er ingen undskyldning for ikke at man ikke kæmper for sagen for 2 kamp i træk.
Teresa 19:02          
Hold op med at pive over dem, der ikke er der, og prøv at præstere noget selv - det gør alle de andre hold!
Baum 19:10          
Det er vel ikke mere end 3 uger siden AaB fans snakkede om medaljer og Europa.
Det var efter en kneben sejr over FCK, og så var AGF jo bare et bump på vejen.
Måske man er kommet ned på jorden igen (Allan)
Augenthaler taler for sig selv 21:22          
Så hvis man skal forstå dig ret, bygger du din tese om AaB fans på udsagn fra én person...

Jeg har ikke umiddelbart hverken hørt eller set AaB fans seriøst give udtryk for, at denne sæson skulle kunne give medaljer eller en plads i Europa. Derimod har jeg hørt mange give udtryk for, at en plads i top 6 så en hel del mere realistisk ud, end det så ud til før sæsonen startede; men holdet står og falder med Lucas Andersen, og derfor er det også utroligt sårbart.

AaB er to hold, AaB med Lucas Andersen i hopla og AaB uden Lucas Andersen i hopla. Som type er Lucas Andersen ret ustabil, så der vil være gode kampe og dårlige kampe. Og derfor er der som tingene ser ud nu i hvert fald 5 hold, der alle set over sæsonen (hvis alle hold holder det niveau de har vist hidtil) vil være stærkere end AaB. FCK og FCM kommer til at spille om guldet, BIF, AGF og OB kommer til at spille om de sidste pladser i Europa og så er spørgsmålet om FCN, AaB eller Randers snupper den sidste plads i slutspillet. For AaB kommer alt til at afhænge af, hvor mange gode kampe Lucas Andersen spiller, for uden ham daler de øvrige offentsive spillere mærkbart i niveau, og særligt Kusk virker helt fortabt, når han pludselig skal være den bærende kraft.
maxbakketop 10:48          
Det er vel ikke mere end 3 uger siden AaB fans snakkede om medaljer og Europa.
Den her er jeg godt nok træt af at skulle læse gang på gang, for ud over kasket allan så har ingen skrevet det. Dog har mange ment at vi nu har en spændende trup, som burde kunne sikre os en top 6 i år, og (hvis alt gå vel) vil vi kunne spille med om 3-4 pladsen også. Det holder jeg stadig på er tilfældet, men det kræver at skadesbilledet ser anderledes ud resten af sæsonen, end det gør lige nu.
Fredag 18. oktober
Torsdag 17. oktober