Luk

Årets profil sikrede Roskildes overlevelse

| NordicBet Liga | 2 kommentarer
Roskilde-ejer afviser matchfixing: 'Spillerne skal gå amok og smadre modstanderne'
FC Roskilde-ejer kender ikke til matchfixing-beviser: 'Vi må have noget faktuelt - man kan jo få fængsel for det her'
FC Roskilde-spillere anklaget for matchfixing: Her er målene fra kampen mod Lyngby
Viborg i stort comeback - klar til "finale" mod Silkeborg
Viborg-forsvarer i megabrøler - det straffer Mucolli med iskoldt lob til 1-0
Årets profil sikrede Roskildes overlevelse
Foto: Ole Walldo

Årets profil i 1. division blev søndag Emil Nielsen, og det fejrede han med et hattrick, der sørgede for, at Roskilde overlever i 1. division efter en spændende 3-2-sejr over Fredericia.

Med en sejr kunne over søndagens gæster Fredericia kunne FC Roskilde binde sløjfe på overlevelseskampen i 1. division, da tre point ville være nok til at gå fri for nedrykning, inden sæsonens sidste runde i næste weekend.

Den sidste uge har været turbulent for FC Roskilde – cheftræner Christian Lønstrup er suspenderet, og derfor var det Peter Foldgast, som stod i spidsen for de lyseblå værter i søndagens kamp.

Inden kampen blev Emil Nielsen kåret til årets profil i 1. division, og det skulle vise sig at have god effekt på Roskilde-bomberen.

Efter en halv time af søndagens opgør scorede han nemlig sit 18. mål i denne sæson, da han bragte Roskilde på 1-0 fra straffesparkspletten.

Fem minutter inde i anden halvleg var Emil Nielsen igen i hopla. Efter 51 minutter kom han først på en ripost, som han sikkert lagde i mål til 2-0, og kun to minutter senere kom han alene igennem og fuldendte sit imponerende hattrick med sin 3-0-scoring.

Dermed var Roskilde på sejrsskurs, mens Fredericia kunne se langt efter oprykningspladserne.

Men så nemt skulle Fredericia ikke give op, og det kort efter Emil Nielsens hattrick fik Dennis Høegh reduceret til 3-1 på et straffespark.

Spændingen blev endnu mere intens ti minutter senere, for Roskilde-forsvaret begyndte at vise sprækker, og så slog Anders Holvad til med sin 2-3-scoring.

Flere scoringer blev det dog ikke til, og dermed sørgede Emil Nielsens tre mål altså for, at hårdt prøvede FC Roskilde får endnu en sæson i 1. division.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Dalgård
Onsdag 26. juni